Samsung Galaxy Note 20 (Ultra) ontvangt nu Android 11 in Nederland

Samsung Galaxy Note 20 (Ultra) ontvangt nu Android 11 in Nederland

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung kondigde op 3 december aan te starten met de uitrol van Android 11 voor Galaxy S20-telefoons. Iets meer dan één week later is Samsung nu ook gestart met de uitrol van de One UI 3.0-update voor de Note 20 (Ultra). Samsung Galaxy A-toestellen zullen op een later moment volgen.

Update 17 december: One UI 3 is nu voor de Samsung Galaxy Note 20 en Samsung Galaxy Note 20 Ultra beschikbaar in Slowakije en zal binnenkort ook naar Nederland en België komen. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Update 28 december: One UI 3 is nu voor de Samsung Galaxy Note 20 en Samsung Galaxy Note 20 Ultra beschikbaar in Nederland. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Samsung Galaxy Note 20: Android 11-update

Samsungs Galaxy S20-serie was de eerste toestelreeks die toegang kreeg tot Android 11, met daarbij Samsungs nieuwe softwarelaag, genaamd One UI 3.0. Samsung liet eerder weten dat de Galaxy Note 20 pas op een later moment zou volgen; vermoedelijk is dat moment nu. Op termijn volgen ook alle voorgaande high-end toestellen, zoals de Samsung Galaxy Note 10 (Plus), de Galaxy S10, S10 Plus en de S10e, de Galaxy Fold en Z Fold 2 en tot slot de Z Flip.

Hoewel Samsung nog geen officieel bericht heeft uitgestuurd over de update, lijkt de uitrol alvast te zijn begonnen, zo wordt bevestigd via Reddit en Twitter. De update van de Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra voor de providervariant van het Amerikaanse AT&T is al van start gegaan en de wereldwijde uitrol gaat nu ook van start. Dat meldt Sammobile.

Samsung Galaxy Note 20 (Ultra) ontvangt nu Android 11 in Nederland

‘One UI 3.0 brengt eenvoud’ 

Bij de lancering van de Android 11-update voor de Samsung Galaxy S20 en Galaxy S20 Ultra liet het Zuid-Koreaanse bedrijf weten dat de update nog meer ‘eenvoud’ zou brengen in zijn softwareschil. Functies zoals het startscherm, vergrendelscherm en de snelle instellingen (notificatiepaneel) zijn in One UI 3.0 ‘visueel uitgelicht’. Door de wijzigingen zou het makkelijker zijn om je te focussen op de dingen waar je mee bezig bent. One UI 3.0 brengt verder verbeteringen in de Galerij-app, waardoor je sneller de juiste afbeelding kan vinden.

One UI 3.0 kan daarnaast, vergelijkbaar met Googles Digital Wellbeing, je schermtijd bijhouden. Het besturingssysteem zal daarbij onderscheid maken tussen normaal gebruik, en het gebruik van jouw telefoon tijdens het besturen van de auto. Andere wijzigingen in de ‘One UI 3.0-update’ zijn visueel van aart, of zijn gelinkt aan het specifieke toestel of het netwerk waarop het toestel is aangesloten. Alle eerdergenoemde functies zijn, voor de duidelijkheid, op alle One UI 3.0-toestellen beschikbaar. Bekijk ons overzicht met alle nieuwe functies in Samsungs One UI 3.0.

Samsung Galaxy Note 20 (Ultra) ontvangt nu Android 11 in Nederland

Uitrol Android 11 van start 

Android 11 komt nu binnen op de Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra die via Vodafone en T-Mobile zijn aangeschaft. De update is via SmartSwitch beschikbaar en in België ook al via een OTA-update (Over-the-Air). Mocht de update arriveren, vergeet dan niet om over te schakelen op wifi – naar verluidt weegt de update ongeveer 2,5 GB, wat een flinke aanslag zou zijn op een gemiddelde databundel.

Gerelateerde artikelen

Kijk in het instellingen-menu onder het kopje ‘Software-update’ of de update voor jou klaar staat. Als hij nog niet binnen is, dan kan het zo zijn dat de update pas op een later moment bij jouw toestel arriveert. Eigenaren van andere high-end Samsung-telefoons, of de Galaxy A-toestellen, zullen voorlopig moeten wachten op de One UI-update voor hun toestel. Samsung Nederland heeft in ieder geval al wel bekend gemaakt hoe lang deze eigenaren ongeveer moeten wachten op de update. Heb jij de update al binnen op je Note 20? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Samsung Galaxy Note 20 (Ultra) ontvangt nu Android 11 in Nederland

Bedankt voor de tips, @ptbat en Henk!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk