Samsung Galaxy Note 10: integraties met Windows 10, OneDrive en Outlook

Samsung Galaxy Note 10: integraties met Windows 10, OneDrive en Outlook

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft-integraties Note 10

De samenwerking die Microsoft en Samsung hebben voorgesteld met de lancering van de nieuwe Galaxy Note 10-reeks, gaat dit keer verder dan het vooraf installeren van Microsofts-apps op het apparaat. In een persbericht leggen de bedrijven uit dat Note-gebruikers zullen kunnen rekenen op een aangepaste ervaring in combinatie met hun Microsoft-diensten.

Als eerste is er 'Link to Windows'. Meldingen die je op de Samsung Galaxy Note 10 of de Note 10 Plus krijgt, verschijnen in de notificatiebalk van je Windows 10-pc, en je zal rechtstreeks op berichten kunnen antwoorden. Op die manier willen de bedrijven vermijden dat je fysiek moet wisselen tussen je smartphone en pc. Anderzijds kan je ook eenvoudig het scherm van de telefoon weerspiegelen in Windows 10.

Samsung Galaxy Note 10 en 10+

Outlook, OneDrive en DeX

Verder komt Microsoft ook met bijzondere functies voor e-mail-app Outlook en OneDrive in combinatie met de nieuwe Samsung-telefoons. Outlook werd speciaal voor de Note 10-reeks geoptimaliseerd en de app krijgt ook ondersteuning voor de S Pen-stylus van Samsung. Hiermee kunnen gebruikers korte previews van e-mails en agenda-afspraken bekijken. Vanaf het najaar wordt het ook mogelijk om foto's en video's vanuit de 'Samsung Gallery' te synchroniseren met Microsofts OneDrive cloud-dienst.

Ook Samsungs desktop-omgeving, genaamd 'DeX', is verbeterd met een integratie voor pc in het achterhoofd. Je zal bestanden vanuit DeX naar Windows 10 kunnen slepen, knippen of plakken. Je moet daarvoor enkel verbinden met een usb-kabel. Claudia kon al met de Note 10-reeks aan de slag gaan en je leest haar hands-on-ervaringen hier. We hebben ook onlangs alle verschillen tussen de Note 10 en de Note 10 Plus op een rijtje gezet, en dat artikel ontdek je hier.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk