'Samsung Galaxy Note 10 is knop- en poortloos en komt in twee modellen'

'Samsung Galaxy Note 10 is knop- en poortloos en komt in twee modellen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 10

De poortloze en knoploze smartphones zagen we in januari voor het eerst met de Meizu Zero en de Apex 2019 van Vivo, maar eerdere berichten wezen er al op dat Samsung vergelijkbare plannen heeft voor de Note 10. Een nieuwe bron van Android Police bevestigt dat nieuws nu en stelt dat de telefoon geen 3,5 mm audio-aansluiting krijgt, maar de usb-c poort blijft gelukkig wel behouden.

Daarnaast gaat Samsung de powerknop, volumeknoppen en - jawel - de Bixby-knop vervangen door touch-bediening op het frame van de telefoon. Volgens de bron zijn knoppen een kwetsbaar gedeelte op het frame van een smartphone en Samsung zou voor een grotere accu kunnen gaan door geen audiojack te gebruiken voor zijn Note.

Samsung Galaxy Note 10 Concept

Een concept van de Galaxy Note 10

Twee modellen, twee designs?

De bron bevestigt ook een eerder gerucht waaruit bleek dat Samsung dit jaar voor twee Note 10-telefoons gaat. Het zou gaan om een groot en een klein model, maar de naam Note 10 en Note 10 Pro werden niet bevestigd. Mogelijk wil Samsung zijn experimentele design exclusief loslaten op het duurdere model uit de reeks en de kleinere Note zou in dat geval wel met knoppen en een 3,5 mm aansluiting komen. We zien wel vaker dat merken twee vlaggenschepen uitbrengen en dat de voordeligere variant wel een audiojack behoudt in tegenstelling tot de duurdere telefoon.

De Samsung Galaxy Note zou deze zomer gelanceerd worden en we verwachten hem opnieuw in augustus te kunnen verwelkomen. Wat denk jij van de Note 10 die hier in dit gerucht omschreven wordt? Vind je het knoploze design een logische volgende stap of ben je niet meteen een voorstander? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy Note 10 Concept

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk