Samsung Galaxy Note 10: 7 dingen die ik meteen heb aangepast

Samsung Galaxy Note 10: 7 dingen die ik meteen heb aangepast

Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

De nieuwe Samsung Galaxy Note 10 of de Note 10 Plus zijn krachtige multitaskers vol met handige apps en functies waarmee je je leven een stuk makkelijker kunt maken. Toch heb ik een en ander aangepast, uitgezet of veranderd in en aan de telefoon. Hier vind je mijn tips en tricks voor de Note 10 en Note 10 Plus.

1. Andere launcher

Ik heb een tijdje Samsungs One UI-launcher gebruikt maar deze na verloop van tijd toch weer ingeruild voor Action Launcher en wel voor één reden, Google Discover. Deze feed is in Samsung launcher niet aanwezig als je naar het rechter homescherm gaat. Je wordt daar namelijk door Bixby Home begroet en dit kun je niet aanpassen naar Google Discover. Even goede vrienden met Bixby, maar Google Discover biedt mij net dat beetje meer.

Samsung Galaxy Note 10 met Action Launcher

Ben je wel gecharmeerd van Bixby Home op het rechter homescherm? Dan zijn de gigantisch grote app-iconen je vast al wel opgevallen. Deze kun je verkleinen door het raster van het startscherm en het apps-scherm aan te passen via onderstaande stappen:

> Houd het startscherm lang ingedrukt > Instellingen startscherm > Raster Startscherm / Raster apps-scherm

2. Navigatieknoppen

De volgorde van de navigatieknoppen op Samsungtelefoons is sinds tijden 'omgedraaid'. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk maar de terugknop hoort mijns inziens links en de recente apps-knop rechts.

> Ga naar Instellingen > Display > Navigatiebalk > Navigatieknoppen

Navigatieknoppen Samsung Galaxy Note 10

Je kan hier ook kiezen voor de gebarennavigatie die geïntroduceerd werd met Android Pie en die in Android 10 verder verbeterd zal worden. Samsung heeft hier, net als vele andere fabrikanten, een eigen versie van gemaakt en dat verbaast mij. Waarom zou je hier als fabrikant je eigen stempel op willen drukken en af willen wijken van de standaard die stock Android biedt? Hoe dan ook, ik heb nog steeds de 'ouderwetse' navigatieknoppen ingesteld simpelweg omdat de gebarennavigatie weer afwijkt van de standaard.

3. Nachtstand

Samsung heeft als één van de weinige fabrikanten in zijn software een goede systeembrede donkere modus. Aangezien is fan ben van de donkere modus en altijd zoveel mogelijk apps op zwart zet, gaat One UI op de Note 10 Plus bij mij ook meteen op zwart. Je kan hierbij kiezen voor een tijdsplanning maar die gebruik ik niet.

> Ga naar Instellingen > Display > Nachtstand

4. Donkere wallpaper en lockscreen

In het verlengde van de nachtstand, stel ik op AMOLED-schermen ook altijd een donkere wallpaper op het startscherm en vergrendelscherm in. Dit verbruikt minder energie omdat AMOLED-schermen bij het weergeven van zwart simpelweg zijn uitgeschakeld.

> Ga naar Instellingen > Display > Achtergronden en thema's

Samsung Galaxy Note 10 - donkere wallpaper en lockscreen

Het Always On Display heb ik om die reden juist niet ingeschakeld. Gebruik je dit wel en wil je juist veel meer uit het always-on-scherm op je telefoon halen? Kijk dan ook eens naar deze app.

5. Toets zijkant

De Samsung Galaxy Note 10-serie heeft afscheid genomen van de 3.5mm audiojack en Bixby-knop. Bixby kan nu geactiveerd worden als je de aan/uit-knop lang ingedrukt houdt. Dat betekent dus dat je via deze weg de telefoon niet meer opnieuw kunt starten. Gelukkig kan je dit aanpassen en dat heb ik dan ook meteen gedaan.

> Ga naar Instellingen > Geavanceerde functies > Toets zijkant

Samsung Galaxy Note 10 - Toets zijkant

6. Edge-vensters en Edge lightning

De Edge-vensters van Samsung vind ik zeer goed bedacht maar de uitwerking op één punt wat minder. Je kan in het eerste venster maar een 10 apps plaatsen en dat is voor mij onvoldoende. Ik heb de Edge-vensters van Samsung dus uitgeschakeld en de veel betere kloon 'Edge Action' daarvoor in de plaats gezet.

Edge Lighting toont een geanimeerde, kleurrijke rand op je scherm als er een melding van een app binnenkomt. Dit is een mooie functie en heb ik ingeschakeld. Helaas werkt het niet met alle geïnstalleerde apps maar daar is wel al een oplossing voor.

> Ga naar Instellingen > Display > Edge screen

Samsung Galaxy Note 10 - Edge Action

7. Omlaag vegen voor meldingen

Omdat het scherm van de Note 10 Plus zo groot is (6.8 inch) kom je niet snel met je vinger bij de meldingen in de notificatiebalk als je het apparaat met één hand vasthoudt. Gelukkig kun je het meldingenvenster makkelijk openen door op een willekeurige plek op het startscherm naar beneden te vegen.

> Houd het startscherm lang ingedrukt > Instellingen startscherm > Omlaag vegen voor meldingenvenster

Wat hebben jullie aangepast?

Dit waren mijn aanpassingen voor de Note 10 Plus tot zover. Ik ben ook benieuwd naar de aanpassingen die jullie aan de Note 10 of een andere smartphone gedaan hebben om het naar eigen wens in te richten. Laat het weten in de comments!

Wil je meer weten over dit Note 10? Check dan onze eerste indrukken, de verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 10 en de Note 10 Plus en de verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 10 Plus en de S10 Plus. Ben je er al uit en wil je een Note 10 hebben? Kijk dan hier voor onze beste aanbiedingen.

Samsung Galaxy Note 10 Plus
4300 mAh
6.8 inch - 3040 bij 1440 px
256/512 GB
Samsung Exynos 9825

Meer info

Samsung Galaxy Note 10 Plus
4300 mAh
6.8 inch - 3040 bij 1440 px
256/512 GB
Samsung Exynos 9825

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties