Samsung Galaxy Note 10: waar zijn de 3.5mm audiojack en Bixby-knop gebleven?

Samsung Galaxy Note 10: waar zijn de 3.5mm audiojack en Bixby-knop gebleven?

Samsung Galaxy Note 10-serie

De Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Plus zijn de nieuwste vlaggenschepen die volgens Samsung bestemd zijn voor de mensen die graag een elegant design willen combineren met krachtige prestaties en productiviteitstools om het meeste uit elk gebruiksmoment te halen. Toch heeft Samsung besloten om voor het eerst in de Galaxy-geschiedenis de 3.5mm koptelefoon achterwege te laten. Daarnaast is de fysieke Bixby-knop ook geschiedenis. Waarom?

Dag 3.5mm audiojack

Suzanne De Silva, Samsungs directeur product strategy en marketing, vertelde aan Mashable dat het weglaten van de koptelefoonaansluiting te wijten is aan de dikte van de Note 10. Samsung wilde de telefoons zo dun mogelijk maken (7.9mm). Om dit mogelijk te maken moest er meer ruimte gecreëerd worden om de accucellen in de behuizing te kunnen spreiden. En Samsung weet maar al te goed wat er gebeurt als er een te grote accu in een te kleine behuizing van een telefoon zit.

Door het weglaten van de audiojack kon er in de behuizing een dunnere en langwerpiger accu geplaatst worden zodat de Note 10 zo slank mogelijk kon worden. De Note 10 is overigens niet het enige vlaggenschip dat het zonder moet stellen. De Pixel 3, OnePlus 7 Pro en de Huawei P30 Pro gaan ook al zonder audiojack door het leven.

Foto van de Samsung Galaxy Note 10 roze

Reactie Samsung Nederland

We hebben Samsung Nederland ook om een verklaring gevraagd. De officiële reactie omtrent het weglaten van de 3.5mm audiojack is als volgt: "Samsung streeft ernaar de beste mobiele ervaring te bieden voor Galaxy-gebruikers, en de Galaxy Note 10 biedt geavanceerde prestaties en kracht uitgerust in een slank ontwerp. Naast de accuduur van de Galaxy Note 10 en de verbeterde prestaties kunnen gebruikers nu genieten van een rijkere geluidservaring met de bijgeleverde oordopjes en de beschikbare wearables van Samsung Galaxy, beide van AKG."

Volgens De Silva zijn Note-bezitters zogenaamde early adopters die nieuwe technieken als eerste omarmen. Hierbij doelde ze op het draadloos muziek luisteren. Muziek luisteren met de meegeleverde AKG-oordopjes met usb-c-aansluiting is dus het advies.

Dag Bixby-knop

Sinds de Galaxy S8 hebben Samsung Galaxy S- en Note-telefoons een aparte knop waarmee ze de slimme Bixby-assistent kunnen oproepen. Bixby is Samsung concurrent voor Google Assistent die dit jaar nog Nederlands zou kunnen spreken. Op de nieuwe Note 10 is deze knop niet meer te vinden en tijdens de hands-on met het toestel kon ik snel geen andere optie vinden.

Youtuber MKHBD kon al langer met de Note 10 spelen en is er wel achtergekomen. In zijn video laat hij zien dat Bixby geactiveerd wordt als je de aan/uit-knop lang ingedrukt houdt. Dat betekent dus dat je via deze weg de telefoon niet meer opnieuw kunt starten. Dit zal je dan via de snelle instellingen moeten doen. Bij andere Samsungtelefoons zoals de Galaxy A70 is dit ook het geval. Daarnaast kun je in de software de powerknop instellen als Bixby- of als powerknop.

toestelfoto's

Reactie Samsung Nederland

Voor deze keuze hebben we Samsung Nederland ook om een reactie gevraagd. Deze was als volgt: "De power- en Bixby-knoppen zijn nu samengevoegd tot één knop met aanpasbare opdrachten om de gebruiker meer flexibele keuzes te bieden. Gebruikers kunnen de knop instellen op de manier die voor hen het meest natuurlijk is. Zo kunnen zij bijvoorbeeld Bixby activeren door een lange druk op de knop aan de zijkant of toegang krijgen tot het hoofdmenu van Bixby door tweemaal op de knop te drukken. We hebben geluisterd naar wat onze gebruikers willen en nu hebben zij de opties om de functionaliteit van hun apparaat te ontwerpen op basis van hun behoeften."

In een uitgebreide review zullen we deze 'tekortkomingen' uitgebreid gaan testen. Wat vind jij van deze weglatingen? Is het een dealbreaker of vind je het geen probleem?

Voor meer nieuws over de Note 10- serie kun je onderstaande artikelen lezen:

> Aankondiging Samsung Galaxy Note 10

> Eerste indrukken Samsung Galaxy Note 10

> Verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 10 en de Note 10 Plus

Samsung Galaxy Note 10 Plus
4300 mAh
6.8 inch - 3040 bij 1440 px
256/512 GB
Samsung Exynos 9825

Meer info

Samsung Galaxy Note 10 Plus
4300 mAh
6.8 inch - 3040 bij 1440 px
256/512 GB
Samsung Exynos 9825

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties