Samsung Galaxy M52 5G officieel: midrange met krachtige specs

Samsung Galaxy M52 5G officieel: midrange met krachtige specs

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In alle stilte heeft Samsung de productpagina's voor zijn Galaxy M52 5G live gezet in Duitsland en Polen. We krijgen zo de details te zien over het midrange toestel dat gelijkenissen met de A52 vertoont, maar alleen de prijs is nog niet bekend.

Samsung Galaxy M52 5G

Samsung heeft een nieuwe smartphone gelanceerd uit de M-reeks. Dat is de serie die sterke specificaties in ruil voor je geld biedt, en bestaat uit toestellen die vooral online worden verkocht. Er was al eerder informatie gelekt over de Galaxy M52 5G, maar nu lijkt het erop dat de telefoon gewoon is aangekondigd. Hij is plots verschenen op de Poolse en Duitse Samsung-site.

Als we een kijkje nemen naar de specificaties, merken we dat hij een 6,7 inch AMOLED-scherm krijgt. Het paneel is dus iets groter vergeleken met de Galaxy A52, maar het is even groot als het scherm van de nieuwe A52s. We zien een resolutie van 2400 x 1080 pixels en een inkeping in het midden.

Samsung Galaxy M52 5G officieel: midrange met krachtige specs

Geen 3,5 mm audiojack

Opvallend is verder dat de smartphone geen 3,5 mm audiojack heeft, en het is de eerste keer dat Samsung daarvoor kiest bij een middenklasser. Het is maar de vraag of we dit vaker gaan zien bij telefoons in het komende jaar. Samsung heeft verder de prijs gedrukt door de vingerafdrukscanner aan de zijkant te plaatsen, als deel van de powerknop.

  • Heerlijk scherm
  • Snelle prestaties
  • Camera is gemiddeld
  • Matig design
Bekijk meer specificaties

De fabrikant maakt officieel nog niets bekend over het type processor, maar we weten dat het om een 2,4 Ghz chipset gaat die 5G-ondersteunt. Dat lijkt dus de eerdere geruchten te bevestigen over het gebruik van de Snapdragon 778G 5G. Die processor gebruikte het merk ook bij zijn A52s. De telefoon komt alleen met 6 GB RAM en 128 GB opslag, maar je kan die opslag wel uitbreiden via microSD. De telefoon werkt vermoedelijk met Android 11 en One UI 3.1, maar Samsung heeft er nog niets over bekend gemaakt op zijn website.

Samsung Galaxy M52 5G officieel: midrange met krachtige specs

Grotere accu

Een opvallend gegeven is dat deze smartphone een grotere accu heeft dan de Galaxy A52, de A52 5G of de A52s. Het gaat om een 5000 mAh exemplaar dat je met de 25 watt oplader kan opladen. Je dient de oplader apart aan te kopen, want hij heeft een 15 watt oplader in de doos.

De cameraopstelling van de Samsung Galaxy M52 lijkt sterk op de die van de Galaxy A-telefoons, maar één lensje werd wel geschrapt. De telefoon komt met een 64 MP hoofdcamera, een 12 MP groothoekcamera en een 5 MP macrocamera. Alle telefoons die de naam 'Galaxy A52' dragen, hadden ook nog een 5 MP dieptecamera om portretfoto's te nemen. De Galaxy M52 krijgt verder dezelfde 32 MP camera als de andere telefoons.

Samsung Galaxy M52 5G officieel: midrange met krachtige specs

Prijs en beschikbaarheid

Over dit hoofdstuk bestaan nog veel vragen, want zelfs in Polen en Duitsland, waar de telefoon al op de webshop te zien is, zijn er geen prijzen te vinden. We weten ook niet wanneer de smartphone geleverd wordt, alleen dat hij in drie kleuren verschijnt: zwart, wit en lichtblauw. Androidworld heeft aan Samsung om meer verduidelijking gevraagd over de prijzen en beschikbaarheid. We passen dit artikel aan zodra we er meer over weten.

Gerelateerde artikelen

Omdat het gaat om een toestel uit de Galaxy M-reeks en doordat Samsung op bepaalde vlakken bij deze telefoon heeft bezuinigd, vermoeden we dat hij voordeliger wordt dan de Galaxy A52-toestellen. De Samsung Galaxy A52s die deze zomer werd aangekondigd, gaat voor 449 euro over de toonbank. Wat denk jij van de beslissingen die Samsung heeft genomen met de M52? laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy M52 kopen
Samsung Galaxy M52 kopen
Samsung Galaxy M52 kopen

Samsung Galaxy M52 kopen

De Samsung Galaxy M52 heeft een 6,7 inch FHD+ sAMOLED+ scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. De telefoon komt maar liefst vier camera's, een sterke processor, een grote accu en voldoende geheugen.

€ 379

Winkelen op:

 

 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk