‘Samsung werkt aan een Galaxy-telefoon met een 7.000 mAh-batterij’

‘Samsung werkt aan een Galaxy-telefoon met een 7.000 mAh-batterij’

Samsung Galaxy M-serie

Hoewel een 1.000 mAh-batterij tot een paar jaar terug nog voldeed voor het gros van de telefoons, is dat tegenwoordig een geheel ander verhaal. High-end telefoons zijn opgeschoven van batterijen in het segment van 2.000 tot 3.000 mAh, naar reusachtige 4.000 mAh-batterijen. In de praktijk gaan de telefoons daarmee niet langer mee, maar wordt er voldaan aan de hogere stroombehoefte van alle componenten in telefoons. Ook bij midrange-telefoons worden batterijen steeds groter; Motorola en Samsung leiden het speelveld, met batterijen van rond de 5.000 mAh.

Batterijen groter dan 5.000 mAh vinden we meestal terug in tablets, zoals bij de 7.040 mAh-batterij in de Galaxy Tab S6 Lite – of zelfs een 10.000 mAh-batterij voor de aanstaande Galaxy Tab S7+. Toch is Samsung zich aan het voorbereiden om een telefoon uit te brengen met een 6.800 mAh-batterij, zo blijkt uit een Chinees 3C (China Compulsory Certificate) testrapport. Volgens Sammobile gaat het om een batterij voor de Samsung Galaxy M41, een midrange-telefoon.

Samsung Galaxy M41

Eerder verschenen er al renders van de M41, beeld: Pigtou/OnLeaks

Eerder verschenen er nog geruchten dat Samsung de Galaxy M41 had geannuleerd en dat de Galaxy M51 zijn plaats in zou nemen. Gezien het 3C-certificatieproces voor de M41 afgerond is, lijkt het er toch op dat Samsung van plan is de Galaxy M41 te lanceren. OnLeaks liet in maart voor het eerst een aantal CAD-gebaseerde renders van de Galaxy M41 zien. Weinig details van het toestel zijn gelekt; er zou, zo werd eerder wel bekend, een 6,5-inch AMOLED-paneel aanwezig zijn op de telefoon.

Europese lancering

Hoewel het toestel de nodige certificatieprocedures heeft doorstaan, is dat niet direct een bevestiging dat Samsung de telefoon ook daadwerkelijk gaat lanceren. Mocht dat het geval zijn, dan is de kans in elk geval klein dat de telefoon in Nederland of België beschikbaar komt. Dat staat echter niet vast en dat zal bij de lancering van de M41 dus moeten blijken. Onder andere de Galaxy M21 is uitgebracht in de Benelux. Zou jij de Samsung Galaxy M41 graag zien verschijnen in de Benelux? Laat het weten in de reacties onder het artikel.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties