Samsung Galaxy K zoom officeel,  20,7 megapixel-camera met 10x optische zoom

Samsung Galaxy K zoom officeel, 20,7 megapixel-camera met 10x optische zoom

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Evenement

Gisteren schreven we al dat Samsung de locatie van het 'Kapture the Moment'-evenement had laten uitlekken. Officieel wisten we natuurlijk nog niet om welk toestel het zou gaan, maar het woord 'Kapture' (variatie op vastleggen) en de gewoonte van Samsung om na de lancering van het vlaggenschip variaties op dit toestel uit te brengen, vertelden al genoeg.

Galaxy K zoom

Samsung Galaxy K zoom

Samsung wil voor elk denkbaar moment of situatie een telefoon kunnen leveren en dat is met de Samsung Galaxy K zoom ook het geval. Dit nieuwe model van Samsung moet zijn nut bewijzen in situaties waar de 'normale' camera van de telefoon niet meer voldoet, maar je ook weer geen grote spiegelreflex-camera wil meenemen.

De Samsung Galaxy K zoom is een variatie op de Samsung Galaxy S5 en beschikt ook over een aantal van zijn kwaliteiten. Zo beschikt dit toestel ook over de speciale modus om de accu te sparen en kun je ook gebruik maken van S Health en foto's en video's bewerken met de Studio-app. Maar om de titel 'zoom' te krijgen heeft men het cameragedeelte van dit toestel wel flink verbouwd. De 13 megapixel-camera is er uitgehaald en vervangen door een uitschuifbare lens die beschikt over 10x optische zoom. Met deze optische zoom kun je objecten op afstand dichtbij halen en toch nog scherp fotograferen.

Samsung Galaxy K zoom

Dat fotograferen gebeurt door middel van een 20,7 megapixel BSI CMOS-sensor die moet zorgen voor heldere en gedetailleerde beelden. De Samsung Galaxy K zoom is ook voorzien van optische beeldstabilisatie (OIS) zodat je minder last hebt van bewogen foto's.

Volgens Samsung fotografeert of filmt dit toestel ook heel goed bij weinig licht. In een situatie die om extra licht vraagt, maak je gebruik van de Xenon-flits, het licht van deze flitser is helderder dan het licht van LEDs waardoor de geschoten beelden beter tot hun recht komen.

camera

Verder is de Samsung Galaxy K zoom uitgerust met camerafuncties die zorgen voor de juiste balans tussen licht en helderheid (Auto Focus / Auto Exposure Separation) en 5 geoptimaliseerde filtersettings (Pro Suggest). Erg belangrijk: je hebt de mogelijkheid om eenvoudig perfect getimede selfies te maken (Selfie Alarm), daarnaast is er ook Object Tracking, waarmee je heldere en gerichte foto’s van bewegende onderwerpen maakt. Alle functies zijn te benaderen via de gebruikersinterface op het toestel.

Opvolger Galaxy S4 zoom

De Samsung Galaxy K zoom is de opvolger van de Samsung Galaxy S4 zoom. In vergelijking met zijn voorganger is de Galaxy K zoom een stukje groter geworden: het toestel meet 13,75 bij 7,08 centimeter, ten opzichte van de 12,55 bij 6,35 centimeter van de Galaxy S4 zoom. Dit heeft te maken met het grotere scherm: de Galaxy K zoom heeft een 4,8 inch-720p-scherm, dit was een qHD-scherm met een grootte van 4,3 inch. Ook is de opvolger iets dikker op het dunste punt: 1,66 centimeter tegen 1,54 centimeter. Wel is het toestel 8 gram lichter geworden, maar het weegt wel nog 200 gram.

Qua verdere specs doet de K zoom het wel een stuk beter. De dual-core-chipset is vervangen door een hexa-core-chipset, het werkgeheugen is van 1,5 GB naar 2 GB verhoogd en is de schermresolutie zoals we hierboven hebben aangegeven hoger. De hexa-core-chipset hebben we eerder gezien bij de Samsung Galaxy Note 3 Neo. Deze chipset heeft een quad-core-processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz en een dual-core-chipset met een kloksnelheid van 1,7 GHz. Met deze processoren zou de telefoon (in combinatie met de 2430 mAh-accu) een goede combinatie van snelheid en accuduur moeten bieden.

Beschikbaarheid

De nieuwe Galaxy K Zoom is te koop vanaf 21 mei en beschikbaar in de volgende kleuren Charcoal Black, Electric Blue en Shimmery White. De verkoopadviesprijs is €499.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk