Samsung Galaxy J3 (2016) en Galaxy S6 (Edge) ontvangen beveiligingsupdate van januari

Samsung Galaxy J3 (2016) en Galaxy S6 (Edge) ontvangen beveiligingsupdate van januari

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate januari

Google brengt doorgaans elke eerste maandag van de maand een beveiligingsupdate en Security Bulletin uit die bestemd zijn voor de Pixel- en Nexus-apparaten. In het Security Bulletin van januari wordt aangegeven dat er 37 kwetsbaarheden in de beveiligingsupdate zijn verholpen en 5 kritieke lekken zijn opgelost. Deze beveiligingsupdate van januari is nog maar net een paar weken oud en Samsung brengt hem al uit voor vier van hun toestellen, de Samsung Galaxy J3 (2016), Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy S6 Edge+. Samsung was hiermee overigens niet de eerste, LG, Xiaomi en Nokia gingen de fabrikant al voor.

De J3 is de eerste in de Galaxy J-reeks die de januari-patch binnenkrijgt. Best opvallend want dit toestel krijgt de update eerder binnen dan de J-serie uit 2017. De Samsung Galaxy J3 (2017), Samsung Galaxy J5 (2017) en Samsung Galaxy J7 (2017) krijgen in de regel een update per kwartaal, en dat is alweer een tijdje geleden. De firmwareversie J320FNXXU0ARA1 wordt nu naar de Nederlandse versie van de J3 uitgerold via een OTA-update.

Ook de Samsung Galaxy S6 krijgt een update binnen met de beveiligingsupdate van januari. Dit 3 jaar oude toestel wordt dus nog niet door Samsung in de steek gelaten en dat is goed nieuws. De update wordt verstuurd naar de Nederlandse unbranded versie van de S6 en S6 Edge. Het gaat om firmwareversie G920FXXU5ERA5 en G925FXXU5ERA5 met daarin de fixes van Google die we hierboven hebben benoemd en nog een aantal aanpassingen van Samsung zelf.

Downloaden

De beveiligingsupdate van januari komt dus OTA (Over The Air) op de toestellen binnen. Je krijgt dus vanzelf een notificatie binnen met daarop de melding dat de update klaarstaat. We raden aan dit via een wifi-verbinding te doen. Handmatig controleren is natuurlijk ook mogelijk. Dit kan via Instellingen > Software-update > Updates.

Bedankt voor de tip Alex!

Via: GalaxyClub

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk