Samsung Galaxy S III Neo: meer werkgeheugen en Android 4.4.2

Samsung Galaxy S III Neo: meer werkgeheugen en Android 4.4.2

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S III Neo

De Samsung Galaxy S III Neo is verschenen op de Duitse website van de fabrikant. De telefoon die qua uiterlijk en gewicht exact hetzelfde is als de Galaxy S III heeft wel andere hardware aan boord. De Neo-variant heeft 1,5GB werkgeheugen aan boord en wordt daarom ook uitgeleverd met Android 4.4.2 KitKat. Samsung gaf eerder aan dat de reguliere SIII geen update meer zou krijgen naar KitKat, omdat 'er te weinig werkgeheugen aanwezig was'.

De processor is ook aangepast en is nu waarschijnlijk een Snapdragon 400 van Qualcomm, geklokt op 1,4GHz, terwijl de S III nog gebruikmaakte van een Exynos 4-chipset van Samsung zelf. 4G-ondersteuning is niet in het toestel te vinden en de rest van de specificaties is gelijk aan die van de S III. Er is een scherm met een diagonaal van 4,8 inch in het toestel te vinden die een resolutie heeft van 1280x720 pixels. De camera op de achterkant is een 8 megapixel-exemplaar en de frontcam is een 1,9 megapixel-variant. Er is 16GB intern geheugen aanwezig in de telefoon, maar ook een microSD-kaartslot om dit uit te breiden. Het toestel meet 136,6 x 70,7 x 8,6 en weegt 132 gram.

Samsung Galaxy SIII Neo

Beschikbaarheid

Het toestel komt zeer waarschijnlijk ook naar Nederland, maar officieel is daar nog niks over gezegd. AW-gebruiker Feelgood, heeft van Vodafone Nederland al wel een Neo-variant van de SIII ontvangen, wat te lezen is op ons forum of in een openbare Facebook-conversatie. Een officiële adviesprijs is nog niet genoemd, maar deze zal rond de € 275 liggen, aldus verschillende bronnen.

Bron: Samsung en AW-forum

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk