'Samsung Galaxy Fold-opvolger is goedkoper en wereldwijd beschikbaar'

'Samsung Galaxy Fold-opvolger is goedkoper en wereldwijd beschikbaar'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Fold-opvolger

Samsung wil met de opvolger van zijn vouwbare telefoon een groter publiek aanspreken, dat blijkt uit een bronnen van Sammobile. De nieuwe Galaxy Fold-telefoon zal volgend jaar in het voorjaar op de markt komen, en dat zal dit keer wereldwijd gebeuren. De huidige Galaxy Fold werd maar in een select aantal markten en ook met een beperkte voorraad gelanceerd.

De tweede vouwbare telefoon zou met 256 GB opslag op de markt komen, tegenover de 512 GB interne opslag van Fold. Minder opslag kan betekenen dat Samsung daarmee de prijs wil drukken zodat het toestel meer mensen zal aanspreken. Ook Sammobile stelt dat het volgende toestel voordeliger zal zijn dan de Fold die 2020 euro kost.

Samsung Galaxy Fold

Probleem van foldables

Het hoge prijskaartje is momenteel nog een probleem voor vouwbare telefoons, want ook de Huawei Mate X zal met zijn prijs van 2299 euro lang niet voor elke gebruiker toegankelijk zijn. Motorola zou daarom aan een voordeligere variant werken, namelijk een clamshell-foldable met de naam 'Motorola RAZR', maar er heerst ondertussen al maandenlang stilte rond die telefoon.

Een tweede probleem voor vouwbare toestellen zijn de kinderziektes waar fabrikanten mee af te rekenen hebben. Door schermproblemen heeft Samsung de lancering van de Galaxy Fold maandenlang uitgesteld en Hauwei deed niet veel later precies hetzelfde met zijn telefoon. We verwachten minder kinderfouten terug te vinden met de tweede generatie van vouwbare toestellen. Of ook de prijskaartjes van de toestellen ook aanzienlijk lager zullen zijn, blijft nog maar de vraag.

'Samsung Galaxy Fold-opvolger is goedkoper en wereldwijd beschikbaar'

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk