'Samsung Galaxy Fold: deze verbeteringen heeft Samsung gemaakt'

'Samsung Galaxy Fold: deze verbeteringen heeft Samsung gemaakt'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Fold verbeteringen

Samsungs vouwbare telefoon, de Galaxy Fold is een zorgenkindje. Zodra de telefoon net voor aanvang van de leveringen naar consumenten bij de eerste testers in handen kwam, doken er meteen problemen op met de duurzaamheid van het toestel die allemaal te maken hebben met het scherm van de telefoon. Normaal gezien kon de telefoon op 26 april in Nederland besteld worden, maar die termijn werd uitgesteld.

Tweets met gebroken schermen

Een tweet van een tester die de beschermlaag verwijderde

Yonhap News, een Koreaanse nieuwssite, heeft nu gelekt wat voor verbeteringen Samsung voor de Fold in petto heeft. Iedereen herinnert zich vast nog de beelden van een laag plastic op het scherm van de Galaxy Fold, dat door bepaalde testers werd verwijderd waardoor de telefoon het loodje legde. Samsung zou er nu voor gezorgd hebben dat de laag plastic niet kan worden verwijderd, doordat de plastic in de behuizing van de telefoon wordt vastgemaakt. Eerder zei het merk al dat het ook een duidelijkere waarschuwing wil geven aan gebruikers om de plastic niet weg te halen.

Opening tussen het scherm

Een tweede probleem ontstond door het vouwbare scherm van de Fold, waarbij een kleine opening te zien is tussen het scherm wanneer je de telefoon dichtvouwt. Op die manier was het mogelijk dat stof en vuil tussen de telefoon geraakt en onder de beschermende plasticlaag. Huawei maakte er bij de aankondiging van zijn Mate X nog een punt van dat zijn vouwbare telefoon geen opening heeft tussen de panelen zoals bij zijn concurrenten. Samsung zou er nu voor zorgen dat opening tussen het scherm smaller is.

Samsung Galaxy Fold

Volgens Yonhap News zou de aangepaste Fold op dit moment getest worden door telecomoperators in Zuid-Korea en we zouden deze maand een nieuwe verschijningsdatum voor de telefoon mogen verwachten. Daarna zou de telefoon vanaf volgende maand verschijnen, maar voorlopig blijft het nog wachten op een officiële aankondiging van Samsung.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk