'Samsung Galaxy Fold 2: oudere Snapdragon 855 om kostprijs te drukken'

'Samsung Galaxy Fold 2: oudere Snapdragon 855 om kostprijs te drukken'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Fold 2

De Samsung Galaxy Fold heeft nog maar net zijn opwachting gemaakt in Nederland, maar een opvolger is alvast onderweg. Op 11 februari houdt het bedrijf zijn Galaxy Unpacked-evenement waar de telefoon naast de Samsung Galaxy S11/S20-reeks gelanceerd wordt. De Galaxy Fold 2 zal vouwen volgens een clamshell-vorm, vergelijkbaar met de Motorla Razr.

De bekende geruchtenverspreider Ishan Agarwal komt nu met meer informatie naar buiten over de telefoon, en dan wel meer specifiek over de motor van het apparaat. Dat zal een Snapdragon 855 zijn en geen Snapdragon 865, de meest recente chipset van Qualcomm die zijn weg zal vinden naar een heleboel high-end toestellen dit jaar.

Kan je de tweet niet zien? Tik dan hier.

Prijs drukken

Eerder raakte al bekend dat Samsung de prijs van deze vouwbare telefoon wil drukken en dat hij voor minder dan 1000 euro over de toonbank gaat. Samsungs Galaxy Fold werd recent nog voor een adviesprijs van 2020 euro verkocht. Het is in dat geval een logische stap om voor een oudere generatie van high-end chipsets te kiezen. Opmerkelijk is ook dat de Snapdragon 855 in alle markten en dus ook in Nederland wordt gebruikt, en Samsung zal dus niet de eigen Exynos-processor implementeren.

Gelekte afbeeldingen van de telefoon

Agarwal onthult verder dat de telefoon over dezelfde camera-opstelling beschikt als de Samsung Galaxy S11/S20-reeks, namelijk een 108 MP hoofdcamera en een telecamera met 5x optische zoom. Aan de voorkant krijgt de vouwbare telefoon een 10 MP selfiecamera, aldus de geruchtenverspreider.

Uit eerdere geruchten weten we ook dat Samsung met een vouwbaar beschermend glas komt, in plaats van de plasticlaag van de Galaxy Fold. Kijk jij uit naar de Samsung Galaxy Fold 2? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk