Samsung lanceert vouwbare Galaxy Fold in Nederland

Samsung lanceert vouwbare Galaxy Fold in Nederland

Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold is Samsungs eerste vouwbare telefoon. Deze vouwbare telefoon heeft twee verschillende schermen. Als we de vouwbare telefoon met een boekje vergelijken, dan is er een klein 4,6 inch scherm met grote schermranden vooraan op de kaft van het boek. Als je het boek opent, is er vervolgens een 7,3 inch scherm. De Galaxy Fold werd op het Mobile World Congress in februari aangekondigd en zou in mei voor een verkoopadviesprijs vanaf 2020 euro in Nederland in de winkels komen te liggen.

[tds=6850]

Helaas waren er problemen met de reviewexemplaren van de Galaxy Fold en Samsung was genoodzaakt om het ontwerp van de foldable opnieuw onder de loep te nemen. Zo'n zes maanden later kwam Samsung met verbeteringen voor het apparaat en lanceerde de Galaxy Fold opnieuw in onder andere thuisland Korea. Samsung Nederland vertelde destijds aan Androidworld dat de Galaxy Fold vanwege de beperkte beschikbaarheid niet naar Nederland komt, maar het verschijnen van Nederlandse software voor de telefoon deed anders vermoeden.

Deze vermoedens zijn nu werkelijkheid geworden want Samsung heeft de Galaxy Fold in Nederland gelanceerd.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Fold

Schermen en camera's

De Galaxy Fold heeft een 7,3 inch Dynamic AMOLED-display (2152 x 1536 pixels) en een 4,6 inch HD+ Super AMOLED-scherm (1680 x 720 pixels). De Samsung Galaxy Fold is voorzien van een Snapdragon 855-chipset, 12 GB RAMen 512 GB opslaggeheugen (UFS 3.0).

De Galaxy Fold heeft in totaal zes cameralenzen en het maakt eigenlijk niet uit hoe je het apparaat vasthoudt, je kan altijd een foto maken.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Fold

Accu's en software

De Galaxy Fold is verder voorzien van een geavanceerd dubbele batterijsysteem. Via Wireless PowerShare kan Galaxy Fold zichzelf én een tweede apparaat tegelijkertijd opladen net als de Samsung Galaxy S10 dat kan. Zo kun je de Galaxy Buds op de Fold leggen om ze op te laden. Deze techniek werkt alleen met op Samsung-telefoons of andere smartphones die draadloos opladen met WPC Qi.

Het is daarnaast ook mogelijk om meerdere apps te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een videogesprek met je collega’s. Dat kan via het Multi-Active Window waarmee je tot drie apps tegelijkertijd op het scherm kunt openen zodat je tegelijkertijd kunt surfen, berichten kunt beantwoorden, en series kunt bingewatchen. App Continuity zorgt ervoor dat apps automatisch verschijnen waar je gebleven bent als je de Galaxy Fold opent en sluit. Wil je een foto in meer detail bekijken? Dan open je het display voor een groter scherm.

Verder is er ondersteuning voor Samsung DeX, Bixby, Bixby Routines, Samsung Knox en Samsung Health en gespecialiseerde customer care-diensten. Met de laatste dienst kun je via een 24/7 support-hub online of via de telefoon een één-op-één-gesprek met experts van Samsung krijgen. Het gratis Samsung Care+ beschermt jouw toestel een jaar lang tegen schade en de Samsung Ophaalservice Express zorgt ervoor dat je toestel opgehaald wordt als deze kapot is. Daarvoor moet de reparatie wel binnen de garantievoorwaarden vallen. De Galaxy Fold draait op Android 9.0 Pie.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold kopen

De Samsung Galaxy Fold is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij de Samsung Experience Store, Samsung e-store, KPN en T-Mobile. De Galaxy Fold kan vanaf 20 december besteld worden en dan zal het toestel op 10 januari 2020 worden geleverd. Vanaf dat moment is de Galaxy Fold verkrijgbaar in Nederland.

Alle klanten van deze vouwbare telefoon krijgen een set Galaxy Buds-oordopjes ter waarde van 149 euro een Aramid Fiber Slim-cover cadeau. Meer informatie over de Samsung Galaxy Fold vind je hier.

Samsung Galaxy Fold
4380 mAh
7.3 inch - 1536 bij 2152 px
512 GB
Qualco SDM855 Snapdragon 855

Meer info

Samsung Galaxy Fold
4380 mAh
7.3 inch - 1536 bij 2152 px
512 GB
Qualco SDM855 Snapdragon 855

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Fold

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer