Samsung Galaxy Fold toch niet in juli uitgebracht, wanneer wel?

Samsung Galaxy Fold toch niet in juli uitgebracht, wanneer wel?

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Fold

Nadat we vorige week een bericht publiceerden waarin werd gesteld dat de Samsung Galaxy Fold in juli zou worden uitgebracht, blijkt dit toch niet te kloppen. Een woordvoerder van Samsung laat namelijk via The Korea Herald weten dat er sinds april - de maand waarin de Galaxy Fold zou moeten worden uitgebracht - eigenlijk geen vooruitgang is geboekt. Als Samsung wel in juli een release zou willen plannen waren ze nu allang begonnen met deze berichtgeving te verspreiden, aldus Samsung.

Hieruit kunnen we dus concluderen dat de Galaxy Fold dus niet volgende maand verkrijgbaar is. Samen met het nieuws dat Huawei de Mate X maar liefst 4 maanden heeft uitgesteld - van juni tot en met september - blijken vouwbare smartphones toch wel een zorgenkindje.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold werd namelijk in februari gepresenteerd en zou volgens de planning 3 mei in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs van 2020 euro. Nadat enkele review-exemplaren van de Galaxy Fold echter na een paar dagen kapot gingen besloot Samsung de lancering uit te stellen. Ze hadden te kampen gekregen met schermen die kapot gingen door onder andere het beschermingsfolie die stof naar binnen liet.

Huawei op hun beurt gaf aan dat ze meer tests willen uitvoeren voordat het de Mate X in de verkoop doet en wil niet de reputatie van Huawei op het spel zetten door een onbetrouwbaar product op de markt te zetten. Het debacle van de Samsung Galaxy Fold was hier ook debet aan.

Huawei Mate X

Huawei Mate X

In tussentijd zou Samsung druk hebben gewerkt aan verbeteringen aan de Galaxy Fold. Zo zou het beschermingsfolie nu in het scherm geïntegreerd zijn en komt er minder snel stof tussen het scharnier en het scherm. Ook wordt er duidelijker aan gebruikers gemeld het beschermingsfolie niet van het scherm te verwijderen, iets wat sommige mensen per abuis hadden gedaan.

Dat Samsung nu aangeeft dat er geen progressie is gemaakt zegt niks over de technische vooruitgang maar meer over de bekendheid van informatie over wanneer de telefoon dan wel op de markt wordt gebracht. Een nieuwe releasedatum is namelijk nog steeds niet duidelijk. Kortom, we weten nu helaas nog minder dan we voorheen dachten te weten. Wordt vervolgd.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk