Samsung Galaxy Fold demontage toont weldoordacht scharniermechanisme

Samsung Galaxy Fold demontage toont weldoordacht scharniermechanisme

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Scharnier

Het vouwscharnier is een ingewikkeld mechanisme dat uit vijf delen bestaat en waarvan het doel is om het scherm in en uit te laten klappen. Bij het in- en uitklappen voel je een klik, wat een meer premium gevoel geeft. Het ontwerp van het mechanisme doet denken aan dat van een mechanisch horloge. Het scharnier is naar verluidt vele malen opnieuw ontworpen tijdens het ontwikkelingsproces en vormde een van de grootste uitdagingen voor Samsung bij het maken van het toestel.

Samsung Galaxy Fold demontage

De persoon die de Galaxy Fold heeft gedemonteerd en de foto's op Weibo heeft gepost meldt dat het scharnier zeer nauwkeurig is geplaatst, wat het (de)montageproces enorm bemoeilijkt. Als de componenten niet uiterst precies worden bevestigd, kan het scharnier het scherm beschadigen. Het scherm van de Fold is bij de Weibo-gebruiker dan ook gebroken tijdens de demontage.

Verder zijn er twee platte kabels te zien die van de ene kant van de telefoon naar de andere kant lopen. Zoals al bekend was, heeft de Fold twee accu’s. Aan de foto’s van de demontage te zien, zijn deze accu's niet dezelfde grootte. Verder zie je een metalen midden-frame, welke bekend is van andere high-end smartphones die Samsung in de afgelopen jaren heeft uitgebracht.

Samsung Galaxy Fold demontage

Betrouwbaarheid

Door de demontage is het wel duidelijk geworden dat de Galaxy Fold goed in elkaar zit en is voorzien van een weldoordachte en betrouwbare scharnier, wat noodzakelijk is voor een telefoon die vaak zal worden open- en dichtgeklapt. Toch zijn er klaarblijkelijk problemen met het toestel, gezien de verschillende berichtgeving van reviewers over het breken van het scherm. Laten we hopen dat dit slechts voorkomt bij de pre-productiemodellen en niet bij de exemplaren die bedoeld zijn voor verkoop.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk