'Samsung Galaxy Fold 2 en Lite-versie komen in augustus, dit weten we'

'Samsung Galaxy Fold 2 en Lite-versie komen in augustus, dit weten we'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Fold 2

Samsung komt met een opvolger voor de Galaxy Fold, en hoewel we al een vouwbare Galaxy Z Flip kregen dit voorjaar - die mooie verkoopcijfers toont - krijgen we dus nog een vouwbare telefoon. Correctie, zelfs twee, want dit jaar zien we volgens informatie van de geruchtenverspreider Max Weinbach ook een Galaxy Fold 2 Lite verschijnen. Sammobile onthult dan weer meer details over de gewone Fold 2, en daaruit leren we dat hij goedkoper zal zijn dan zijn voorganger.

Laten we beginnen bij die gewone Fold 2. Volgens Sammobile mogen we hem in augustus verwachten samen met de lancering van die andere toptoestellen, de Note 20-reeks van Samsung. De Fold 2 verschijnt met een groter scherm van 7,7 inch in vergelijking met het 7,3 inch scherm van de eerste Fold, en Samsung wil ook zijn Ultra Thin Glass (UTG) introduceren dat we kennen van de Z Flip.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Fold

Verder komt er naast het 512 GB-model dit keer ook een model met 256 GB opslag. De prijs van de telefoon zal daarmee lager liggen dan de 2020 euro die Samsung vroeg voor de originele Fold, en de Fold 2 verschijnt in de kleuren bruin en zwart.

Samsung Galaxy Fold 2 Lite

Als we naar de prestaties kijken, dan verwachten we dat Samsung de krachtige Snapdragon 865 zal gebruiken. De Galaxy Fold 2 Lite komt met dezelfde high-end chipset, alleen krijgt deze goedkopere variant geen 5G-ondersteuning. De Fold 2 Lite moet het ook stellen met een kleiner scherm zonder UTG en minder opslag. Daar tegenover staat wel een gunstiger prijskaartje van 1099 dollar of omgerekend 1014 euro. Het is nog niet bekend hoe die dollarprijs zich in werkelijkheid zal vertalen.

De Samsung Galaxy Fold 2 komt volgens eerdere geruchten voor het eerst met de S Pen. Kijk jij uit naar de Galaxy Fold 2 en de Lite-versie? Wordt 2020 het jaar waarin je mogelijk een vouwbare telefoon koopt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Fold

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk