Samsung Galaxy F62 met 7000 mAh accu op 15 februari onthuld

Samsung Galaxy F62 met 7000 mAh accu op 15 februari onthuld

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung werkt achter de schermen aan een telefoon met een ontzettend grote 7000 mAh accu. Dat is een capaciteit die we wel vaker bij tablets zien. De telefoon verschijnt volgende week in India.

Update 08/02: Samsung teaset voor de eerste keer de Galaxy F62 en bevestigt daarmee de gelekte specificaties. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Samsung Galaxy F62

Iedereen houdt wel van grote accu's in telefoons, want het zorgt ervoor dat je een smartphone langer dan een dag kan gebruiken. Sommige toestellen met een 6000 mAh accu houden al ruim twee of drie dagen vol, maar de Galaxy F62 doet daar nog een schepje bovenop.

De bekende geruchtenverspreider Ishan Agarwal stelde als eerste dat de telefoon verschijnt met een 7000 mAh accu. Ondertussen deden een handvol specificaties van de telefoon al de ronde, maar er kwam nog geen officieel nieuws van Samsung naar buiten. Tot nu dan, want op de Indiase webshop Flipkard teaset Samsung een lancering van de Galaxy F62 op 15 februari. Dat meldt XDA Developers.

Samsung Galaxy F62 met 7000 mAh accu op 15 februari onthuld

De banner op Flipkart

7000 mAh accu

Met de nieuwe teaser bevestigt Samsung ook al een deel van de gelekte specificaties. Bij zo'n grote 7000 mAh accu denk je vast dat het toestel een schermgrootte heeft van meer dan 7 inch, maar niets is minder waar. De Galaxy F62 krijgt een 6,7 inch AMOLED-paneel. Er is wel nog niets bekend over de afmetingen van de F62, en we vermoeden dan ook dat de smartphone behoorlijk dik is om de grote batterijcel weg te kunnen stoppen.

De telefoon blijkt een ander design te hebben vergeleken met wat eerdere renders lieten zien. Er is namelijk geen vingerafdrukscanner op de achterkant en de cameraopstelling is vierkant van vorm.

Samsung Galaxy F62 met 7000 mAh accu op 15 februari onthuld

Renders die eerder lekten verschillen met het werkelijke ontwerp

Krachtige chipset

Verder is bekend dat Samsung zijn Exynos 9825-processor gebruikt, dat is de high-end processor die Samsung in 2019 introduceerde bij de Galaxy Note 10. Het gaat wel om een processor die zonder 5G-modem komt. De F62 heeft ook 6 GB RAM aan boord samen met 128 GB opslag. Samsung laat het toestel werken met One UI 3.1 en Android 11.

Op het vlak van de camera zien we achterop drie lenzen. De hoofdrolspeler is een 64 MP camera, maar over de overige sensors is niets bekend. We weten alleen dat de telefoon vooraan een 32 MP selfiecamera heeft. Op de achterkant van de telefoon vinden we een vingerafdrukscanner.

Gerelateerde artikelen

Samsungs F62 zou in de eerste plaats in India op de markt komen, maar mogelijk zal de telefoon ook nadien in andere markten verschijnen als de 'Galaxy M62'. De telefoon verschijnt in een groene en blauwe tint voor omgerekend 285 euro. Wil jij wel zo'n telefoon met een giga-accu? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk