Samsung Galaxy-eigenaren opgelet: upgrade de Galaxy Store nu naar de nieuwste versie

Samsung Galaxy-eigenaren opgelet: upgrade de Galaxy Store nu naar de nieuwste versie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Eigenaren van een Samsung-telefoon hebben de beschikking over twee appwinkels, de Google Play Store en de Galaxy Store van Samsung zelf. Die laatste dient nu bijgewerkt te worden. Dit is waarom.

Beveiligingsrisico in de Galaxy Store 

Cyberbeveiligingsbedrijf NCC Group heeft namelijk kwetsbaarheden in de Galaxy Store ontdekt. Deze kwetsbaarheden kunnen hackers in staat stellen om elke app uit de winkel op de telefoon van de gebruiker te installeren. Zonder dat zij dat doorhebben. Draait jouw Samsung-apparaat op Android 13? Dan maakt de kwetsbaarheid geen kans dankzij de ingebouwde bescherming van deze Androidversie. De Samsung Galaxy S22, S21, en S20 en ook deze toestellen lopen dus geen kans hierop. Tenminste als er Android 13 op staat.

Gerelateerde artikelen

Hoewel de hacker geen apps buiten de Galaxy Store om kan installeren, kan de crimineel wel toegang krijgen tot jouw persoonlijke gegevens en ervoor zorgen dat apps crashen. In het ergste geval kunnen ze ook een kwaadaardige app naar de winkel uploaden en op je telefoon installeren. Dat is gelukkig niet zomaar gedaan. De app moet namelijk door Samsung worden beoordeeld, maar uitgesloten is de mogelijkheid niet.

Galaxy Store bijwerken

Het goede nieuws is dat Samsung het gat voor deze kwetsbaarheid heeft gedicht. Het enige dat gebruikers hoeven te doen is ervoor te zorgen dat ze de Galaxy Store updaten naar de nieuwste versie. Samsung heeft de update al op 1 januari uitgebracht. Grote kans dat je de update al hebt geïnstalleerd. Weet je het niet zeker? Dan is het geen idee om het voor de zekerheid nog eens te controleren. Je bent veilig als je versie 4.5.49.8 of nieuwer van de Galaxy Store hebt.

  1. Open de Galaxy Store
  2. Tik op Menu (drie streepjes)
  3. Tik rechtsboven op het tandwieltje
  4. Tik op Over Galaxy Store om je versie te controleren
  5. Tik op Updaten om de appwinkel bij te werken

Heb jij de nieuwste versie van de Galaxy Store op jouw Samsungtelefoon of -tablet? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk