Samsung Galaxy Buds 2 Pro officieel: premium design met verbeterde noisecancelling

Samsung Galaxy Buds 2 Pro officieel: premium design met verbeterde noisecancelling

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung heeft de Galaxy Buds 2 Pro officieel gelanceerd. De nieuwe premium-oortjes van Samsung moeten vooral qua geluid een grote update zijn ten opzichte van zijn voorganger.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Buds 2 Pro 

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn de nieuwe premium-oortjes van Samsung en zijn de opvolger van de Galaxy Buds Pro die begin vorig jaar verschenen. De Buds 2 Pro komen met een paar fijne verbeteringen ten opzichte van deze eerste generatie Buds Pro. Zo is het geluid van 12-bit naar 24-bit audio gegaan, iets wat zeker in de geluidskwaliteit te horen zal zijn. Daarnaast zijn de Buds 2 Pro qua formaat 15% kleiner geworden, maar moet de ANC, active noise cancelling, toch flink verbeterd zijn. Deze moet volgens Samsung namelijk maar liefst 40 procent meer geluid wegfilteren vergeleken met de 'gewone' Buds Pro.

De Buds 2 Pro zijn 15 procent kleiner ten opzichte van de eerste generatie Buds Pro

De Buds 2 Pro zijn 15 procent kleiner ten opzichte van de eerste generatie Buds Pro

Veel beter geluid

Zoals hierboven al genoemd ondersteunen de Buds 2 Pro 24-bit geluid in plaats van 12-bit geluid. Dit zal ervoor moeten zorgen dat de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd wordt. Door deze 24-bit audio zouden de Buds 2 Pro tevens audio in Hifi, High fidelity, kunnen afspelen. In het kort houdt dit in dit dat geluid wordt afgespeeld met weinig vervorming. Het geluid zal zelfs in de buurt moeten komen van de oorspronkelijke opname kwaliteit. Samsung noemt het woord 'Hifi' echter op zichzelf niet specifiek, maar noemt het 'Samsung Seamless Codex Hifi'. Wat ze daarmee bedoelen, en of de oortjes echt Hifi ondersteunen, is nog niet helemaal duidelijk.

De Galaxy Buds 2 Pro zouden bovendien de beschikking krijgen over 360 graden audio en hebben ondersteuning voor Bluetooth 5.3. Dit is de nieuwste versie van de Bluetooth-standaard. Als laatst kunnen de oortjes eenvoudig switchen tussen verschillende apparaten. Samsung noemt dit 'Auto Switch'. Hierdoor kun je met een één aanraking eenvoudig schakelen tussen het geluid op je smartphone en het geluid op je laptop.

Wil je meer weten over de werking van de nieuwe Galaxy Buds 2 van Samsung? Lees dan de uitgebreide hands-on van Sebastien en je kan daar meteen ook zijn video van de nieuwe Galaxy-producten bekijken.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro officieel: premium design met verbeterde noisecancelling

Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen

De Galaxy Buds 2 Pro zijn beschikbaar vanaf 10 augustus in de kleuren 'Bora Purple' 'Phantom Black' en 'Graphite White'. De oortjes zullen voor een prijs van 229 euro te koop zijn.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen
Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen
Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen

Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn er in geslaagd om de minder goede aspecten van hun voorgangers te overtreffen. Het 360 gradengeluid klinkt fantastisch en de ANC doet zijn werk als je je even wil afsluiten van je omgeving. Verder verdient Samsung ook complimenten voor het erg comfortabele en waterbestendige ontwerp van de oortjes.

229 euro

Winkelen op:

Specificaties

Samsung Galaxy Buds 2 Pro
Afmetingen en gewicht oortjes 19.9 x 21,6 x 18,7mm / 5,5 gram
Afmetingen en gewicht oplaadcase 50,1 x 50.2 x 27.7mm / 43,4 gram
Speaker 2-way (Tweeter+Woofer)
Microfoons 3 (twee aan de buitenzijde en één ingebouwd) + Voice Detect 
ANC Ja
Accucapaciteit Oordopjes: 61 mAh / Oplaadcase: 515 mAh 
Afspeeltijd ANC tot 5 uur, met opladen in case tot 18 uur. Zonder ANC tot 8 uur afspeeltijd, met opladen in case tot 29 uur. 
Waterbestendig IPX7
Connectiviteit en codecs Bluetooth 5.3 /  Samsung Seamless Codes Hifi + AAC + SBC
Kleuren Graphite, White en Bora Purple
Prijs 229  euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk