'Samsung Galaxy Bloom' is naam van Galaxy Fold-opvolger

'Samsung Galaxy Bloom' is naam van Galaxy Fold-opvolger

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Bloom

De volgende vouwbare telefoon van Samsung zal niet simpelweg 'Galaxy Fold 2' heten, maar wel Galaxy Bloom. Dat blijkt uit een afbeelding die genomen is tijdens een geheime presentatie op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het was een Koreaanse bron die het nieuws bekend maakte. Samsung wilde tijdens de presentatie alvast een reeks telecompartners inlichten over de aankomende Samsung-telefoons, en het was CEO DJ Koh die het woord nam.

Beeld van de presentatie

Een gelekt beeld van de presentatie

Naast de 'Galaxy Bloom' naam die nu bekend is, weten we nu ook de namen voor de Galaxy S-telefoons, want DJ Koh sprak over een Samsung Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra. Er komt dus geen Galaxy S11-reeks en de S11e wordt rechtstreeks vervangen door de S20. Er deden al langer geruchten de ronde die spraken over een rebranding van de telefoons met de start van het nieuwe decennium.

Wat weten we al?

Over de Galaxy Bloom is er al heel wat informatie bekend. Het gaat om een toestel die vergelijkbaar met de Razr van Motorola vouwt in ene clamshell-vorm. De telefoon zou een stuk minder kosten dan de Fold en de prijs zou onder de grens van 1000 euro blijven. Samsung moest daarvoor wel een oudere Snapdragon 855 gebruiken, in plaats van de Snapdragon 865. Verder leerden we dat de telefoon geen plastic beschermlaag krijgt over het glas, maar wel een duurzamer vouwbaar glas.

Foto van de vermoedelijke Samsung Galaxy Fold 2

Een gelekte afbeelding van de Samsung Galaxy Bloom

De telefoon zou ook in hogere 8K-resolutie kunnen opnemen, en hij zou een camera krijgen die vergelijkbaar is met de S20-reeks. Denk dus aan een 108 MP camera en een telecamera met 5x optische zoom. Samsung zal de Galaxy Bloom en zijn S20-telefoons onthullen op 11 februari tijdens een Galaxy Unpacked-evenement.

Recent raakte ook bekend dat de Galaxy Fold nu in Nederland beschikbaar is. Wat denk jij van de Galaxy Bloom? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk