'Samsung Galaxy Alpha: Samsung-smartphone met metalen behuizing'

'Samsung Galaxy Alpha: Samsung-smartphone met metalen behuizing'

Samsung Galaxy Alpha

We hebben al lange tijd geruchten gehoord over de Samsung Galaxy F. Dit zou een nieuw vlaggenschip-toestel voor Samsung moeten worden. Het zou gaan om een toestel met Qualcomm Snapdragon 805-chipset, een WQHD-scherm en 3 GB aan RAM-geheugen. Tot op heden heeft Samsung het bestaan van de Galaxy F, die voorzien zou zijn van een metalen behuizing, niet bevestigd. Wel zagen we de Samsung Galaxy S5 LTE-A (ook wel S5 Prime genoemd), een uitvoering van de Samsung Galaxy S5 met snellere 4G-mogelijkheden, betere chipset en hogere schermresolutie. Deze heeft echter eenzelfde (kunststof)behuizing als de reguliere Galaxy S5.

Bronnen van Zuid-Koreaanse techsite ETimes geven aan dat Samsung volgende maand met de Samsung Galaxy Alpha komt, de eerste van een nieuwe smartphoneserie. Deze telefoon zou een metalen behuizing hebben, maar verder wisten de bronnen van ETimes niets over de specificaties van het toestel te vertellen. Het lijkt waarschijnlijk dat het gaat om het toestel dat we onder de naam 'Galaxy F' kenden. De naam 'Alpha' zou nog niet vaststaan, maar klinkt wel als een naam voor een toestel dat bovenaan de smartphonemarkt moet staan en is zeker beter dan de naam 'Galaxy F' die Amerikaanse consumenten doet denken aan de onvoldoendes die ze kregen op school.

Samsung Galaxy F

Een vermeende foto van de 'Samsung Galaxy F'.

Release in augustus

Volgens de bronnen van ETimes zou het toestel 'volgende maand' gelanceerd worden. Of het dan gaat om een lancering tijdens de IFA in Berlijn, dat pas begin september plaatsvindt, of dat het apparaat op een apart evenement wordt gelanceerd, is niet duidelijk.

Tijdens de IFA lanceert Samsung traditioneel een nieuwe Galaxy Note, de tweede vlaggenschip-lijn voor Samsung-smartphones. Sammobile denk dat de Alpha niet als nieuwe vlaggenschip-lijn wordt gelanceerd, maar dat het apparaat alleen plaatselijk zal worden uitgebracht, net als de Samsung Galaxy S5 LTE-A.

Bron: ETimes, via Sammobile

Samsung Galaxy F
5.1 inch - 2560x1440 px
16/32 GB
Qualco

Meer info

Samsung Galaxy F
5.1 inch - 2560x1440 px
16/32 GB
Qualco

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy F

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties