'Samsung Galaxy A73-renders gelekt: lancering in december?'

'Samsung Galaxy A73-renders gelekt: lancering in december?'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

We krijgen de eerste gelekte renders te zien van Samsung Galaxy A73. Samsung komt met een andere chipset en een camera-upgrade met een 108 MP hoofdcamera. Samsung zou de telefoon al in december uitbrengen. Dit weten we alvast.

Samsung Galaxy A73

De Samsung Galaxy A73 komt eraan: in 2022 het grotere broertje van de Galaxy A53. Traditioneel staat deze reeks ietwat in de schaduw van de iets goedkopere modellen en het valt af te wachten of die trend volgend jaar wordt gebroken. Nu krijgen we van het betrouwbare OnLeaks de eerste renders van de Galaxy A73.

We zien meteen dat het design heel vertrouwd aanvoelt vergeleken met de toestellen vorig jaar. De telefoon krijgt opnieuw een 6,7 inch AMOLED-scherm met een inkeping in het midden. Wat ter discussie staat is de verversingssnelheid, want sommige bronnen hebben over 90 Hz terwijl andere spreken over een refreshrate van 120 Hz. De vingerafdrukscanner is opnieuw onder het scherm.

108 MP camera met OIS

Nieuw is de krachtigere chipset die onder de huid van deze telefoon zit: een Snapdragon 750G, ofwel de processor met 5G-modem die vorig jaar een plek kreeg in de Galaxy A52 5G. Samsung laat deze chipset werken met 8 GB RAM en minstens 128 GB opslag.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

'Samsung Galaxy A73-renders gelekt: lancering in december?'

De accu is een 5000 mAh exemplaar en opladen kan ditmaal met een krachtigere 33W oplader. De A73 zal meteen werken met Android 12 en de One UI 4-schil van Samsung. De camera krijgt bij deze aankomende telefoon een upgrade, want Samsung wil een 108 MP sensor gebruiken als vervanging voor de 64 MP camera uit de Galaxy A72. De sensor is uitgerust met optische beeldstabilisatie. Over de overige sensors is nog niets bekend.

Lancering in december?

Opmerkelijk is dat Samsung de telefoon deze maand nog op de markt wil brengen, tenminste in India, aldus de geruchten. Wanneer we hem in Nederland mogen verwachten is nog niet bekend. De verwachte adviesprijs bedraagt 390 euro.

Meer over de Galaxy A-reeks

Wat denk jij van de Galaxy A73? En wat vind je van de verrassende zet van Samsung om hem vroeger te lanceren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk