Samsung Galaxy A71: uitrol Android 12 van start in Hong Kong

Samsung Galaxy A71: uitrol Android 12 van start in Hong Kong

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Eigenaren van de Samsung Galaxy A71 kunnen uitkijken naar een nieuwe Androidversie. Samsung is namelijk gestart met de uitrol van Android 12.

Samsung Galaxy A71 en Android 12

Google lanceerde Android 12 in oktober van 2021 en Samsung was er als de kippen bij om zijn eigen versie ervan, One UI 4, uit te rollen naar diverse Galaxy-telefoons. Na een korte testperiode waren de Galaxy S21, de S21 Plus of S21 Ultra in Nederland als eerste aan de beurt. Daarna volgden andere high-end smartphones. Momenteel zijn de midrange telefoons aan de beurt om van Android 12 te worden voorzien, zoals de Samsung Galaxy A52s.

Nu is in Hong Kong de Galaxy A71 aan de beurt en dat betekent dat de uitrol van Android 12 voor deze populaire telefoon van start is gegaan. De update zal binnenkort dus ook Nederland en België aandoen. Het loont dus om in de komende weken op updates te controleren. Dat doe je handmatig via de Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

Samsung Galaxy A71: uitrol Android 12 van start in Hong Kong

One UI 4

Samsung heeft zijn variant van Android 12, One UI 4, in een uitgebreide video laten zien. In de schil van software zien we onder andere Material You, het nieuwe Android 12-thema met dynamische kleuren op basis van je achtergrond. Samsung biedt hiervoor een aantal kleurenpaletten aan en daarmee verander je het uiterlijk van je smartphone: van het startscherm tot de iconen, menu’s, knoppen en achtergrond. Er zijn ook nieuwe privacyfuncties, widgets, en cameraverbeteringen. Daarnaast is er een groter aanbod aan emoji, GIF’s en stickers. Je vindt hier alle nieuwe functies van Android 12 op Samsungtelefoons.

Samsung Galaxy A71

De Samsung Galaxy A71 is in 2019 aangekondigd met een 6,7 inch AMOLED-scherm, een Snapdragon 730-chipset, 6 GB werkgeheugen en een 4500 mAh-accu. De telefoon kwam met Android 10 op de markt en kreeg in maart van 2021 een update naar Android 11 en nu staat de volgende nieuwe Androidversie voor de deur.

De Samsung Galaxy A71 kreeg een adviesprijs van 469 euro en is nog te koop bij Bol.com. De Galaxy A72 is beter verkrijgbaar en kost 449 euro. Wachten op de Samsung Galaxy A73 is ook een optie. Die telefoon zal dit jaar worden aangekondigd.

Zodra jij Android 12 binnenkrijgt op je Galaxy A71, horen en zien we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk