Samsung Galaxy A53: nieuwe renders tonen hem van alle kanten

Samsung Galaxy A53: nieuwe renders tonen hem van alle kanten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn nieuwe renders verschenen van de aankomende Galaxy A53. Ze geven ons een beter beeld van wat we volgend jaar mogen verwachten van de Galaxy A-telefoon. Het meest opvallende verschil is natuurlijk het ontbreken van de audiojack in de Galaxy A53.

Samsung Galaxy A53-renders

Op Androidworld hebben we het heel vaak over de komst van de Galaxy S22-reeks in februari of S21 FE die dan eindelijk in januari zou komen. Toch morgen we niet vergeten dat de Galaxy A50-telefoon de afgelopen jaren de belangrijkste verkoopkanonnen waren voor Samsung. De eerste renders van die toestellen zijn vorige maand gelekt en nu publiceert LetsGoDigital een nieuw pakket dat de aankomende Galaxy A53 nog duidelijk in beeld brengt.

We wisten al dat Samsung grotendeels met het design van de Galaxy A52 opnieuw aan de slag gaat, maar de olifant in de kamer is het ontbreken van de 3,5 mm audiojack. Samsung hoopt dat gebruikers de overstap maken op draadloze oortjes en koptelefoons en het de audiopoort verdwijnt daarom op meerdere Galaxy A-toestellen in 2022. We zagen het al bij renders van de Galaxy A73 en beelden van de Galaxy A33. Het verdwijnen van de aansluiting heeft zijn voor- en nadelen en daarmee ook voor- en tegenstanders. We sommen het hier voor je op.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Samsung Galaxy A53: nieuwe renders tonen hem van alle kanten

Verbeterde specificaties

Nu de audiojack weg is, verplaatst Samsung het simkaartslot van de bovenkant naar onder. De achterzijde krijgt een platter ontwerp zonder gebogen randen. Verder verwachten we verbeteringen op het vlak van specificaties. De telefoon zou een 120 Hz scherm krijgen: een aspect dat Samsung dit jaar enkel in de 5G-versie van zijn Galaxy A52 bracht. Het moet ervoor zorgen dat animaties er soepeler uitzien op het scherm.

De telefoon krijgt daarnaast een grotere 4860 mAh accu, ten opzichte van 4500 mAh bij zijn voorgangers. De A53 zal ditmaal ook standaard met 5G verschijnen, maar we weten nog niet welke chipset een plaats krijgt in de telefoon. Dezelfde onzekerheid is er over de cameraopstelling, want het is nog maar de vraag met welke sensors de fabrikant zal werken. De telefoon verschijnt in een witte, zwarte, lichtblauwe en oranje tinten. Over de prijs en lanceringsdatum is ook nog niets bekend.

Meer nieuws over Samsung

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk