‘Samsung Galaxy A53 krijgt straks ook 5 jaar updates

‘Samsung Galaxy A53 krijgt straks ook 5 jaar updates

Stella Meulemans

door Stella Meulemans

Laatst geüpdatet

De Galaxy A53 die waarschijnlijk dit voorjaar aangekondigd zal worden, krijgt ook vijf jaar updates en vier nieuwe Androidversies. Dit is hetzelfde beleid dat de Zuid-Koreaanse techgigant beloofde voor de nieuwe S22-reeks.

Verbeterd updatebeleid

Tijdens de lancering van de nieuwe Galaxy S22- en Tab S8-reeks, kondigde Samsung aan dat ze voor een aantal telefoons het updatebeleid verbeterd heeft. Het verbeterde beleid zou niet alleen van toepassing zijn bij de nieuwe reeks, maar ook bij de Galaxy S21-serie en de Z Flip 3- en Z Fold 3-toestellen.

Het persbericht over de update upgrade bevatte echter ook deze hint: het verbeterde beleid zal ook gelden voor "geselecteerde toestellen in de aanstaande A-serie". Samsung noemt geen exacte toestellen, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat de A53 zeker een hiervan is.

Gerelateerde artikelen

Vermoedens over Galaxy A53

Als we kijken naar vorige versies, merken we op dat de Galaxy A51 nooit de update-privileges van de Galaxy A50 kreeg. De A52 en A52S kregen dan wel het volledige pakket. Hierdoor kunnen we dus waarschijnlijk verwachten dat de A53 ook zal genieten van dit verbeterde updatebeleid. De Galaxy A53 zal dus hoogstwaarschijnlijk na de lancering met Android 12 gaan upgraden naar Android 13 in 2023, 14 in 2024, 15 in 2025 én 16 in 2026. Daar bovenop zal de telefoon 5 jaar beveiligingsupdates krijgen.

De Galaxy A53 is natuurlijk nog niet officieel voorgesteld door Samsung, maar er wordt verwacht dat dit volgende maand of in april zal gebeuren. Er zijn wel al een aantal dingen geweten over de telefoon. Het design zal waarschijnlijk sterk lijken op dat van de A52 en dit is ook het geval voor de camera’s. De grootste verbetering zal de batterij zijn. Die zal vermoedelijk 5.000mAh zijn in plaats van de 4.500mAh van de A52. Het toestel zal hoogstwaarschijnlijk ook waterbestendig zijn. In het artikel hieronder lees je meer over de verwachtingen van de A53.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de A53? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk