‘Samsung Galaxy A52s: alle details van midrangetopper zijn bekend’

‘Samsung Galaxy A52s: alle details van midrangetopper zijn bekend’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Voor wie de Galaxy A52 niet snel genoeg is, lanceert Samsung later deze maand een nieuwe en snellere A52, de Samsung Galaxy A52s. Onderhuids upgrade Samsung de chipset naar de Qualcomm Snapdragon 778G, terwijl andere specificaties gelijk blijven. Het bedrijf rekent volgens de geruchten slechts 20 euro voor de upgrade.

Samsung Galaxy A52s

Eind deze maand komen Samsung-klanten voor een lastige keuze te staan. Kiezen ze immers voor de goedkopere Galaxy A52 5G of betalen ze het hogere prijskaartje van de Galaxy A52s om te genieten van verbeterde prestaties. Sebastien schreef in juli al over de eerste geruchten over de Galaxy A52s; alle details die op dat moment zijn uitgelekt, worden ditmaal bevestigd door WinFuture.

Persbeeld van de Samsung Galaxy A52s, beeld: WinFuture

Persbeeld van de Samsung Galaxy A52s, beeld: WinFuture

Zo wordt bevestigd dat de enige upgrade van de Galaxy A52s zal plaatvinden onder de motorkap. In plaats van de Qualcomm Snapdragon 750G-chipset - die we onder andere kennen uit de Mi 10T Lite en dus de Galaxy A52 5G - verzorgt een Snapdragon 778G-chipset voortaan de benodigde rekenkracht. Samsung koppelt de chipset aan 6 GB-werk- en 128 GB-opslaggeheugen. In Europa komt er mogelijk ook een variant met 8 GB-werk- en 256 GB-opslaggeheugen beschikbaar. Of die in Nederland wordt uitgebracht, is onbekend.

Dezelfde (interne) specificaties

Samsung lijkt zich op de A52s dus enkel bezig te hebben gehouden met de nieuwe chipset. Andere (interne) hardware blijft immers ongewijzigd. Zo krijgt de Galaxy A52s hetzelfde 6,5-inch scherm uit de Galaxy A52, krijgt de batterij dezelfde 4.500 mAh-capaciteit met 25 watt bedraad snelladen en is het toestel net als de A52 5G voorzien van een IP67-classificatie, waardoor hij water- en stofbestendig is.

Gerelateerde artikelen

Ook de camera-uitrusting blijft hetzelfde, met dezelfde 64 MP-hoofdcamera (f/1.8), een 12 MP-groothoekcamera (f/2.2) en twee 5 MP-macro- en portretcamera's (f/2.4). Voor de selfiecamera is een 32 MP-sensor aanwezig.

Lancering Samsung Galaxy A52s

Een lanceringsdatum wordt niet genoemd door de geruchtenmakers, anders dan dat de telefoon in augustus op de markt komt. Wel wordt er een prijs genoemd van 449 euro. Het toestel is daarmee, mocht dit de prijs in Nederland reflecteren, 20 euro duurder dan zijn voorganger. Samsung lijkt de Galaxy A52 5G ook alvast niet meer te verkopen, wat er mogelijk op wijst dat de A52s 5G in Nederland de bestaande A52 5G zal vervangen.

Gerelateerde artikelen

Verwacht wordt dat plastic behuizing van de Samsung Galaxy A52s 5G in vier kleuren leverbaar zal zijn: zwart, groen, blauw en paars. Een witte variant, zoals verkrijgbaar met de Galaxy A52 5G, lijkt niet beschikbaar te komen. Wat vind jij van de Galaxy A52s zoals hij nu voorligt? Koop jij liever de Galaxy A52s 5G, of wordt hij te duur en ga je liever voor de Galaxy A52 4G? Laat het ons weten in een reactie onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk