Samsung Galaxy A51 ontvangt One UI 3.1 en beveiligingsupdate van april

Samsung Galaxy A51 ontvangt One UI 3.1 en beveiligingsupdate van april

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsungs Galaxy A51 is de volgende telefoon in de rij die mag rekenen op de One UI 3.1-update. De telefoon ontvangt de update nu in Nederland en België samen met de beveiligingsupdate van april.

Samsung Galaxy A51 krijgt One UI 3.1

De Samsung Galaxy A51 ontving in februari de Android 11-update via Samsungs One UI 3.0-softwareschil en nu staat de nieuwe One UI 3.1-software voor de populaire telefoon klaar om gedownload te worden. Hierdoor kunnen de A51-bezitters gebruik maken van nieuwe functies zoals de gum in de Galerij-app waarmee je ongewenste objecten uit een foto kunt halen, de nieuwe Eye Comfort Shield-functie die automatisch het blauwe licht aanpast naar het moment van de dag en het nieuwe Private Share waar je hier alles over kunt lezen. Ze kunnen ook een leuke achtergrond instellen voor contacten, en die krijg je dan te zien wanneer je door die persoon wordt gebeld.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy A51 ontvangt One UI 3.1 en beveiligingsupdate van april

Eye Comfort Shield One UI 3.1

In One UI 3.1 is tevens Single Take verbetert, de functie waarmee je met één klik op de knop een aantal stilstaande en bewegende beelden vastlegt. Daarnaast zijn de agenda, SmartThings en touch autofocus verbeterd, en Multi Mic Recording toegevoegd. Met Multi Mic Recording kan je tegelijkertijd audio opnemen via je telefoon en een Bluetooth-device, zoals de Galaxy Buds Pro.

Gerelateerde artikelen

Samsung voorziet zijn Galaxy-telefoons tot ten minste vier jaar na de oorspronkelijke lancering van beveiligingsupdates en maximaal drie jaar van nieuwe Android-versie-updates. Samsung loopt met haar updatebeleid momenteel voorop.

Samsung Galaxy A51 ontvangt One UI 3.1 en beveiligingsupdate van april

Oproep achtergrond bij een contactpersoon

Update downloaden

De update met One UI 3.1 en de beveiligingsupdate rolt nu binnen op de Galaxy A51 via een OTA-update. Je krijgt vanzelf een melding hiervan in de notificatiebalk op je telefoon. Je kan de update ook handmatig installeren via: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

Wil je weten of jouw Samsung deze update ook krijgt? Een overzicht vind je hier. Details over de nieuwe functies lees je in onze review van de Samsung Galaxy S21 Ultra en in dit artikel. Krijg jij de update binnen op je Samsung? Laat het ons dan weten via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

Bedankt voor de lieve tip, Patrick!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk