Samsung Galaxy A51 krijgt vanaf nu nog twee updates per jaar

Samsung Galaxy A51 krijgt vanaf nu nog twee updates per jaar

De Samsung Galaxy A51 zal voortaan nog maar twee updates per jaar ontvangen. De in 2020 aangekondigde smartphone van Samsung krijgt hiermee een aangepaste software-ondersteuning en wordt hiermee 'gedegradeerd' van driemaandelijkse updates tot halfjaarlijkse updates. Dit betekent dat het toestel nog één update per halfjaar zal krijgen.

Samsung Galaxy A51

De Samsung Galaxy A51 was een van de best verkochte Android-smartphones van 2020 en dit was niet zonder reden. Zo had het toestel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en wist het op de juiste punten te scoren. Zo had het een mooi en vooral modern design, een prachtig 6,5 inch AMOLED-paneel en een uitgebreid camera-eiland met onder andere een redelijk goede 48 MP hoofdcamera, 12 MP groothoeklens en een 5 MP macrocamera waar je echt iets aan had.

Samsung Galaxy A51 krijgt vanaf nu nog twee updates per jaar

Halfjaarlijkse updates

De Samsung Galaxy A51 werd, zoals hierboven al te lezen, in 2020 gelanceerd. Samsung beloofde even later vier jaar beveiligingsupdates en drie jaar Android-upgrades voor een groot gedeelte van zijn toestellen. De Samsung Galaxy A51 ging hier ook van profiteren. Dit houdt in dat het toestel Android-upgrades zal krijgen tot en met Android 13 en beveiligingsupdates tot en met 2023.

De 'frequentie' waarin dit gebeurt, verandert echter wel. Zo kreeg de Samsung Galaxy A51 eerst nog om de drie maanden een beveiligingsupdate, maar dit zal veranderen in één beveiligingsupdate per halfjaar.

Android 12 en One UI 4.0

Volgens Sammobile moet de Samsung Galaxy A51 in de aankomende weken de update krijgen naar Android 12. Hier overheen komt One 4.0, de nieuwste softwareschil van Samsung. In de video hieronder zie je hoe jouw Galaxy A51 er met de nieuwe softwareschil ongeveer uit komt te zien, en in dit artikel lees je meer over One UI 4.0.

Heb jij een Samsung Galaxy A51 en kijk jij uit naar Android 12 voor dit toestel? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties