Samsung start uitrol maart-update voor de Galaxy A51 en M21

Samsung start uitrol maart-update voor de Galaxy A51 en M21

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung is begonnen met de uitrol van de beveiligingsupdate voor de Samsung Galaxy A51 en voor de Galaxy M21. De beveiligingspatch lost meer dan 50 beveiligings- en privacyproblemen op. Daarnaast wordt er verwacht dat de toestellen snel Android 12 met One UI 4.1 zullen krijgen.

Samsung Galaxy A51 en M21

De Samsung Galaxy A51 staat vooral bekend om zijn moderne design, het mooie 6,5 inch Full HD+AMOLED-paneel en het uitgebreide camera-eiland met onder andere een goede 48 MP hoofdcamera, 12 MP groothoeklens en 5 MP macrocamera. Dit in combinatie met een gunstig prijskaartje, resulteerde in een van de beste smartphones uit 2020 als je naar prijs-kwaliteitverhouding kijkt. Hiermee was de Samsung Galaxy A51 dan ook een van de best verkochte Android-smartphones van 2020.

De Galaxy M21 moest vooral imponeren met zijn grote 6000 mAh accu in combinatie met wederom, een gunstig prijskaartje. Daarnaast beschikt het toestel over 48 MP hoofdcamera, welke wordt bijgestaan door een 8 MP groothoeklens en een 5 MP dieptesensor. Het toestel beschikt verder over een 6.4 inch Full HD+ AMOLED-paneel

Samsung start uitrol maart-update voor de Galaxy A51 en M21

Updates tot 2023

Een update voor beide toestellen wordt op dit moment uitgerold in India, Sri Lanka en in Zuid-Amerikaanse landen, zo meldt Sammobile. Hier krijgen ze de firmwareversie M215FXXS2BVB7 (Galaxy M21) en M515FXXS4CVC1 (Galaxy A51) mee. Het is nog niet bekend wanneer de maart-update in Nederland en België komt, maar de verwachting is dat deze niet lang meer op zichzelf zou laten wachten.

Eerder kwam al het bericht dat de Samsung Galaxy A51 vanaf afgelopen februari nog één beveiligingsupdate per halfjaar zal krijgen. Dit in vergelijking met om de drie maanden, wat het toestel eerst kreeg. Wel zal de Galaxy A51 profiteren van het verbeterde updatebeleid van Samsung. Het toestel zal vier jaar aan beveiligingsupdates ontvangen en drie grote Android-upgrades krijgen. Dit houdt in dat het toestel Android-upgrades zal krijgen tot en met Android 13 en beveiligingsupdates tot en met 2023.

Gerelateerde artikelen

Update instaleren

Je kunt handmatig op je M21 of A51 checken of je de update al binnen hebt. Dit doe je als volgt: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Laat het vooral weten als je update binnen hebt! En hou voor meer nieuws over Samsung Androidworld goed in de gaten en volg ons op Twitter, Facebook, Instagram, TikTok én YouTube. En/of abonneer je op ons Telegram-kanaal.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk