Android 7.0 Nougat-update voor Samsung Galaxy A5 (2017) van start

Android 7.0 Nougat-update voor Samsung Galaxy A5 (2017) van start

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 7.0 Nougat voor de Galaxy A5 (2017)

De Samsung Galaxy A5 (2017) werd samen met de Galaxy A3 (2017) in januari van dit jaar aangekondigd. De toestellen bleken nog op Android 6.0 Marshmallow te draaien, maar hier komt nu gelukkig verandering in. De Galaxy A5 (2017) ontvangt momenteel een update naar Android 7.0 Nougat.

Opmerkelijk genoeg rolt Samsung Android 7.0 Nougat voor de A-serie uit 2016 eerder uit dan de toestellen die dit jaar aangekondigd zijn. Hoe dan ook, de A5 van dit jaar krijgt de update nu ook. De firmwareversie is A520FXXU2BQH4 en bevat meteen ook een nieuwe beveiligingsupdate van augustus. Deze beveiligingsupdate bevat 50 fixes van de hand van Google, Samsung heeft er 12 aan toegevoegd. Het binnenhalen van deze update kun je dan ook het beste via wifi doen, aangezien het bestaand behoorlijk groot is.

Uiteraard is de wijziging in Androidversie voor velen de belangrijkste. Gebruikers van de Samsung Galaxy A5 (2017) kunnen in Android 7.0 Nougat onder andere veel verbeteringen en vernieuwingen verwachten die zowel Google als Samsung eraan hebben toegevoegd. Denk hierbij aan een meer uitgebreide notificatiebalk, de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te gebruiken en het blokkeren van (spam)nummers.

Downloaden

De update wordt op dit moment uitgerold voor de unbranded versie van de Nederlandse Galaxy A5 (2017). Er zal vanzelf een melding binnenkomen. Wil je hier niet op wachten? Controleer dan zelf op een update via Instellingen > Software-updates handmatig downloaden. Over de branded versies van dit toestel is helaas verder nog niets bekend.

Heb jij de update al binnen en merk je grote verschillen? Laat het weten in de comments!

Bedankt voor de tip Ronny!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk