Deze Samsung-telefoons krijgen nu minder of geen updates meer

Deze Samsung-telefoons krijgen nu minder of geen updates meer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat zijn Galaxy A41 en M01 van minder updates voorzien: twee beveiligingspatches per jaar. Daarnaast stopt de ondersteuning voor de Galaxy A6 (2018) na vier jaar van updates, dat maakt de fabrikant bekend.

Samsung-updates

Samsung komt met een wijziging in de updateplanning van zijn telefoons. De Galaxy A41 die in 2020 op de markt kwam, zal voortaan twee updates per jaar ontvangen, net als de Galaxy M01. Dat merkt Android Police op. De telefoons ontvingen eerder nog updates per kwartaal. Daarnaast geldt hetzelfde beleid voor de Galaxy S10 5G en de A51 5G, maar deze toestellen zijn niet in Nederland en België op de markt gekomen. Samsung lanceerde hier pas telefoons met 5G vanaf de Galaxy S20 en de A52.

Verder stopt de ondersteuning voor de Galaxy A6, die sinds 2021 al een updateplanning volgde met twee updates per jaar. De Samsung Galaxy A6+ blijft nog wel tweejaarlijkse updates ontvangen. De Samsung Galaxy A6 verscheen met een Exynos 7870-chipset. In onze review waren we enthousiast over de accuduur, maar we hekelden de prestaties en de vingerafdrukscanner.

Schoolvoorbeeld

Samsung is de laatste jaren het schoolvoorbeeld van een goed en transparant updatebeleid voor telefoons. Het merk biedt als enige Android-fabrikant vier jaar lang versie-updates en daarnaast krijgen telefoon vijf jaar lang beveiligingssysteem. Welke toestellen worden ondersteund en hoe vaak ze updates krijgen, lees in een handig overzicht dat Samsung telkens bijwerkt: het Security Bulletin.

Gerelateerde artikelen

In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van het updatebeleid van elk smartphonemerk. Na Samsung is Google het tweede beste merk wat updates betreft. Pixels ontvangen vijf jaar beveiligingsupdates en drie versie-updates. De merken OnePlus en OPPO voorzien flagship-telefoons voor vier jaar lang van updates en ze krijgen drie versie-updates.

Wat denk jij van de manier waarop Samsung over zijn updates communiceert? Vind je die transparante communicatie een pluspunt of hecht jij helemaal geen belang aan updates? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Samsung

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk