Samsung Galaxy A33 5G-specificaties gelekt, komt met Exynos 1200

Samsung Galaxy A33 5G-specificaties gelekt, komt met Exynos 1200

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn in geruchten specificatie gelekt van de midrange Galaxy A33 5G. Het toestel verschijnt met de Exynos 1200-processor en met 6 GB RAM. Het apparaat is gelekt op de Google Play Console en we krijgen ook alvast renders van het apparaat te zien.

Samsung Galaxy A33 5G

Samsung gaat in de komende weken of maanden de volgende generatie Galaxy A-telefoons uitbrengen. We zagen al heel wat geruchten passeren over de Galaxy A53 en A73, maar nu is er plots meer nieuws over een voordeliger toestel uit de reeks. MySmartPrice heeft een groot deel van de specificaties van de Galaxy A33 5G ontdekt in de Google Play Console.

Allereerst is het opvallend dat de telefoon met de Exynos 1200-processor op de markt komt, want dat is dezelfde chipset die ook naar verwachting in de duurdere Galaxy A53 gebruikt wordt. De Exynos 1200 is van Samsung-makelij en hij heeft een veel hogere 2,4 Ghz kloksnelheid vergeleken met de 2,0 GHz MediaTek-processor in de Galaxy A32. Daarnaast werkt de telefoon met 6 GB RAM en er is ook standaard ondersteuning voor 5G.

Gelekte renders afkomstig van de Google Play Console

Gelekte renders afkomstig van de Google Play Console

Krachtigere oplader

Als we verder duiken in de specificaties zien we opnieuw een 6,4 inch AMOLED-paneel. In de bijhorende renders ontdekken we dat de Galaxy A33 5G net zoals zijn voorganger een U-vormige scherminkeping heeft. De resolutie bedraagt ook dit keer 2400 x 1080 pixels. Op het vlak van camera's zien we eveneens heel herkenbare dingen. De Galaxy A33 krijgt een 48 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoeksensor, een 5 MP macrocamera en een 2 MP dieptecamera. Met andere woorden: het lijkt op papier op dezelfde opstelling als bij de 5G-variant van de Galaxy A32. De oplader krijgt ook een upgrade, want de 15W snellader wordt verruild voor een 25W exemplaar. De telefoon heeft nog steeds een 5.000 mAh accu.

We verwachten dat Samsung de Galaxy A33 5G in de komende weken officieel voorstelt, misschien gebeurt het al wel op Samsung MWC-evenement op 27 februari. Wat denk jij van de telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Samsung

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk