‘Samsung Galaxy A32 gelekt: Samsungs goedkoopste 5G-telefoon’

‘Samsung Galaxy A32 gelekt: Samsungs goedkoopste 5G-telefoon’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Nu het jaar net van start is gegaan, is het tijd voor een nieuw aanbod in Samsungs Galaxy A-reeks. Het eerste toestel dat Samsung mogelijk zal introduceren, is de Galaxy A32. Vrijdag is het toestel volledig uitgelekt: zowel beelden als specificaties van de budgettelefoon zijn naar buiten gekomen.

Samsung Galaxy A32

5G-telefoons worden steeds goedkoper – waar je tot begin 2020 nog een high-end telefoon aan zou moeten schaffen om van 5G te kunnen genieten, begint het aanbod in het ‘midrangesegment’ zich steeds verder uit te breiden. Samsungs goedkoopste 5G-telefoon is momenteel nog de Galaxy A42; op korte termijn zal het toestel de titel moeten doorgeven aan de Galaxy A32, zo meldt WinFuture.

‘Samsung Galaxy A32 gelekt: Samsungs goedkoopste 5G-telefoon’

Het budgettoestel, dat onder de Galaxy A42 valt, krijgt naast de komst van 5G een opvallend nieuw design, dat we nog niet eerder hebben gezien bij Samsung. In plaats van een vierkante module voor de camera's, krijgt elke sensor in het ontwerp een eigen (uitstekende) ronde behuizing. In totaal zijn er vijf rondjes aanwezig, waarvan vier voor de camerasensoren en één voor de LED-flash van de A32.

Gerelateerde artikelen

Details over de camerasensoren zijn schaars, maar verwacht wordt dat de hoofdcamera een 48 MP-resolutie heeft, gevolgd door een 8 MP-groothoekcamera, een 5 MP-macrosensor en tot slot een 2 MP-dieptesensor.

Poco X3-concurrent?

Voorop de Galaxy A32 vinden we een 6,5-inch LCD-paneel met een nog onbekende resolutie. Er is een teardrop-notch aanwezig voor de selfiecamera van de telefoon – welke resolutie deze camera heeft, is nog niet bekend. Wat opvalt is dat de budgettelefoon relatief dikke schermranden heeft, zowel aan de onder- als bovenzijde van het paneel. Of het scherm, zoals we hebben gezien bij de Poco X3 NFC, een hogere verversingsfrequentie heeft, is nog onbekend.

‘Samsung Galaxy A32 gelekt: Samsungs goedkoopste 5G-telefoon’

Intern zou de Galaxy A32 gebruikmaken van de MediaTek Dimensity 720-chipset, die ondersteuning biedt voor 5G-netwerken. Verder is er 4 GB-werkgeheugen aanwezig met de keuze tussen 64 GB of 128 GB-opslaggeheugen. Welke configuraties in Nederland en België beschikbaar zullen komen, als de details juist zijn, is nog niet bekend. Het is eveneens onbekend of Samsung de 5G-variant wel in de Benelux uit zou brengen; volgens WinFuture is er ook een 4G-versie van de A32 op komst.

Prijzen Galaxy A32

Gezien Samsung op de Galaxy A32 gebruikmaakt van een LCD-paneel, is de kans groot dat de A32 de onderkant van het midrangesegment zal bedienen. In de duurdere Galaxy A-toestellen zet Samsung namelijk een AMOLED-scherm in, zoals het geval is bij de Samsung Galaxy A42 5G.

Gerelateerde artikelen

WinFuture wist geen details te melden over het lanceringsmoment van de Galaxy A32, hoewel er de consensus bestaat dat het toestel tezamen met de Galaxy A52 en A72 gelanceerd zal worden. Vorig jaar werden de nieuwe A-serie toestellen begin januari gelanceerd. Het is dus mogelijk dat je niet al te lang meer hoeft te wachten op de komst van de Samsung Galaxy A32.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk