Metalen Samsung Galaxy A3 en A5 officieel: social media en selfies centraal

Metalen Samsung Galaxy A3 en A5 officieel: social media en selfies centraal

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Social en selfies

Het doel van deze nieuwe smartphone-lijn van Samsung is het zo makkelijk mogelijk te maken om content te delen via onder andere social media. Dit zien we in zowel de Samsung Galaxy A3 als A5 terug door een goede front-camera en social media-diensten die geoptimaliseerd zijn. Wat Samsung hier precies mee heeft gedaan, zal blijken bij de daadwerkelijke lancering van de devices, onder meer beschikken de toestellen over softwarematige mogelijkheden om bijvoorbeeld bewegende GIF'jes te maken. De doelgroep die Samsung voor ogen heeft zijn stijlbewuste jongeren die actief zijn op meerdere sociale netwerken.

Samsung Galaxy A3 en A5

Samsung Galaxy A3

De Samsung Galaxy A3 zal draaien op Android 4.4 en aangedreven worden door een 1,2 GHz quadcore-processor in combinatie met 1GB RAMgeheugen. Het scherm heeft een afmeting van 4,5 inch en is een qHD-scherm (960x540) en de camera's zijn respectievelijk 8 en 5 megapixel aan de achter- en voorzijde. Aan opslag is 16GB meegeleverd en kan uitgebreid worden met een microSD-kaart. Ook 4G en NFC zijn beschikbaar op de Samsung Galaxy A3.

Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A5

Op de Samsung Galaxy A5 vinden we een 5 inch-scherm met een HD-resolutie, iets beter dan de A3. Ook hier zien we Android 4.4, maar aan de achterzijde een 13 megapixel-camera en de frontcam is wel gelijk met 5 megapixel. Bij beide toestellen zijn er ook speciale selfie-functies toegevoegd zoals de Wide Selfie en Beauty Face Features. Aan opslag vinden we in de A5 16GB met uitbreidmogelijkheden via een microSD-kaart. De accu heeft een capaciteit van 2300 mAh en het toestel wordt aangedreven door een 1,2 GHz quadcore-chipset.

Samsung Galaxy A5

Beschikbaarheid

Over de adviesprijzen van de Galaxy A3 en A5 is nog niets bekend, maar wel weten we dat de toestellen begin 2015 in Nederland en België op de markt zullen komen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk