'Samsung Galaxy A22 onderweg: goedkope 5G-telefoon'

'Samsung Galaxy A22 onderweg: goedkope 5G-telefoon'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung werkt aan een Galaxy A22, dat is een goedkope smartphone die snel 5G-internet ondersteunt. De telefoon komt uit in Europa en de eerste details raken nu bekend. We weten nog niet wanneer hij hier verschijnt.

Samsung Galaxy A22

Het lijkt erop dat de Galaxy A32 5G niet voor lang de goedkoopste 5G-telefoon van Samsung zal blijven. GalaxyClub stelt nu dat er een voordeligere Galaxy A22 op komst is die eveneens met 5G zal werken. Eind vorig jaar bracht een Zuid-Koreaanse nieuwssite de eerste informatie over het toestel naar buiten, maar toen leek het erop dat de smartphone enkel voor de Aziatische markt bedoeld is. Nu blijkt uit geruchten dat de telefoon alsnog naar Europa komt.

Voorlopig is de informatie over de goedkope 5G-telefoon nog schaars, en dat komt omdat de Galaxy A22 een zogenaamd ODM-toestel zou gaan. Dat staat voor 'Original Design Manufacturer' en het is in feite een die een andere smartphonemaker in opdracht van Samsung bouwt. We weten alleen over de Galaxy A22 dat hij in twee opslagvarianten verschijnt en ook de kleuren zijn alvast gelekt. Hij verschijnt namelijk in: grijs, wit, lichtgroen en paars. De telefoon krijgt als modelnaam: 'SM-A226B'

'Samsung Galaxy A22 onderweg: goedkope 5G-telefoon'

De Samsung Galaxy A32 5G

Beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk hoeveel de Galaxy A22 zal kosten, maar de Galaxy A32 5G kwam voor 299 euro op de markt. Recent stelde Samsung trouwens ook een voordeligere 4G-versie van die smartphone voor die gewoon 'Galaxy A32' heet. Die komt midden maart naar Nederland. Met de Galaxy A22 zou Samsung beter de concurrentie kunnen aangaan met de voordelige Redmi 9T die 199 euro kost. Wanneer de Galaxy A22 verschijnt is nog niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk