Samsung Galaxy A15 5G volledig gelekt: dit kun je verwachten

Samsung Galaxy A15 5G volledig gelekt: dit kun je verwachten

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

Hoewel Samsung de Samsung Galaxy A15 5G nog moet aankondigen, weten we nu al alles over het toestel dat je we willen weten. Uiteraard houden we nog een slag om de arm, maar de gelekte informatie ziet er legitiem uit. De A15 5G in elk geval rekenen op een flinke schermupgrade, maar niet op ontwerpaanpassingen.

Samsung Galaxy A15 gelekt

Veel mensen zijn zeer tevreden over de Samsung Galaxy A14. Het is misschien niet de beste optie voor iedereen (en voor een paar tientjes meer haal je al een verder beter toestel in huis), maar je moet wel altijd de prijs in acht nemen. Verder oogt en voelt de smartphone wat goedkoop.

Mocht Samsung een opvolger uitbrengen, dan is er in elk geval ruimte voor verbetering. En zoals het er nu naar uitziet, komt die opvolger er in de vorm van de Samsung Galaxy A15 5G. Het toestel is volledig gelekt, waardoor we nu dus al weten wat we kunnen verwachten. Al moet je geruchten altijd met een korreltje zout nemen.

samsung galaxy a15 5g 2

Dit kun je verwachten

Als we kijken naar het ontwerp, dan verandert er weinig. We zien dezelfde ronde hoeken, hetzelfde verticale camerasysteem en een camera-inkeping aan de voorkant in de vorm van een U. Het lijkt erop dat de schermranden wat dunner zijn, maar dat weten we nog niet zeker. Dan moeten we het toestel zelf van dichtbij bekijken.

Straks moet de Samsung Galaxy A15 5G in drie kleuren beschikbaar zijn: geel, zwart en blauw. Op de afbeeldingen zien we de blauwe versie. Voorop zit mogelijk een oled-paneel (wat een grote upgrade zou zijn van het lcd-scherm op de A14), dat onder meer ondersteuning aanbiedt voor 90Hz-beeldverversing en full hd+.

Onder de motorkap zit naar verluidt een Mediatek Dimensity 6100 Plus-processor, vergezeld door 128 GB aan opslagruimte. Die ruimte kun je straks uitbreiden tot 1 TB. De camera heeft drie lenzen, van vijftig, vijf en twee megapixel, terwijl de accu een vermogen heeft van 5.000 mAh. Ook is er snelladen van 25 watt. Of dat allemaal klopt, horen we later pas -- wanneer Samsung het toestel zelf aankondigt.

Kijk jij uit naar een nieuw budgettoestel van Samsung? Laat het ons weten in de comments.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk