Samsung Galaxy A12 en Galaxy A02s komen in januari naar Nederland

Samsung Galaxy A12 en Galaxy A02s komen in januari naar Nederland

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft twee goedkope smartphone voorgesteld uit het laagste prijssegment. De Galaxy A12 en A02s zijn vanaf januari 2021 in Nederland te koop.

Samsung Galaxy A12

De Galaxy A12 is officieel aangekondigd door Samsung in een persbericht. Hij heeft een 6,5 inch LCD-scherm met een HD-resolutie van 1560 x 720 pixels, en in het scherm zie je een waterdruppelinkeping voor de selfiecamera. De behuizing van het toestel is gemaakt van plastic, maar er is plaats voor een 3,5 mm audiojack en een vingerafdrukscanner aan de zijkant.

De telefoon heeft daarnaast een onbekende 2,3 Ghz chipset en hij werkt met 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag. Je kan die opslag ook uitbreiden via microSD. De A12 heeft ook een grote accu van 5000 mAh die je oplaadt met de 15 watt oplader. Achterop zijn vier camera’s te bespeuren: een 48 MP hoofdcamera, een 5 MP groothoekcamera, een 2 MP macrocamera en een 2 MP dieptecamera. Vooraan vind je bij deze telefoon een 8 MP selfiecamera en het toestel werkt op Android 10.

Samsung Galaxy A12 en Galaxy A02s komen in januari naar Nederland

Samsung Galaxy A02s

De Zuid-Koreaanse techgigant komt ook met een toestel dat nog minder krachtige specificaties heeft. De A02s heeft hetzelfde 6,5 inch scherm dat we kennen van de A12, maar hij komt zonder een vingerafdrukscanner op de behuizing. De chipset is ook een minder snel 1,8 GHz exemplaar dat werkt met 3 GB RAM en 32 GB opslag. Die opslag is ook wel uitbreidbaar.

Gerelateerde artikelen

De accu heeft eveneens een 5000 mAh capaciteit en hij heeft dezelfde oplader als de A12. Achterop vinden we dit keer drie camera’s: een 13 MP hoofdcamera, een 2 MP dieptecamera en een 2 MP macrocamera. Vooraan zit nog een 5 MP camera, en ook deze telefoon draait op Android 10.

Samsung Galaxy A12 en Galaxy A02s komen in januari naar Nederland

Beschikbaarheid

Samsung deelt nog geen prijzen over het product, maar het bedrijf stelt wel dat we de A12 en A02s mogen verwachten vanaf januari 2021. De A12 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw. De A02s kan je enkel krijgen in de zwarte en witte variant. Wat vind jij van de nieuwe budgettoestellen van Samsung? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk