Samsung gaat zich meer focussen op vouwbare telefoons

Samsung gaat zich meer focussen op vouwbare telefoons

Samsung heeft van de vouwbare telefoons een topprioriteit gemaakt en wil deze telefoons nog dit jaar naar het grote publiek brengen. Dat geeft het bedrijf aan in een aandeelhoudersvergadering, aldus Bloomberg.

Focus op vouwbare smartphones

De Zuid-Koreaanse fabrikant van de Galaxy-smartphones lichtte donderdag zijn inkomsten toe met zijn visie op de toekomst. Het bedrijf gaat meer inzetten op de opvouwbare categorie in de smartphonemarkt. Daarvoor gaat Samsung in de tweede helft van het jaar een grootschalige marketingcampagne opzetten, geleid door een telefoon die het bedrijf op 11 augustus zou lanceren. Dat zal dan de Galaxy Z Fold 3 zijn die samen met de goedkopere Z Flip 3 op dat Unpacked-evenement worden aangekondigd.

Samsung gaat zich meer focussen op vouwbare telefoons
Samsung Galaxy Fold 2

De Galaxy Z Fold 3 is inmiddels al op tal van renders te zien, en volgens andere geruchten wordt de telefoon goedkoper dan zijn voorganger en wordt het de eerste Samsung-telefoon met een selfiecamera onder het scherm.

Vraag over de Galaxy Note ontweken

Op de vraag of er nog een nieuwe Galaxy Note komt, werd een slim maar ontwijkend antwoord gegeven. Samsung gaf aan dat het dat het "dynamisch inspeelt op de verschillende behoeften van consumenten." Er gaan al geruchten dat de Galaxy Z Fold 3 zeer waarschijnlijk de S Pen zal ondersteunen, en dat we vermoedelijk pas volgend jaar weer een nieuwe Note te zien gaan krijgen.

Als Samsung de vouwbare telefoon naar een groter publiek wil gaan brengen, zal het bedrijf wel iets moeten doen aan de prijs. Op dit moment zijn foldables namelijk aanzienlijk duurder dan gewone smartphones. Dat is dan ook een van de belangrijkste factoren die gebruikers meenemen in de overstappen naar een vouwbaar toestel. Men verwacht wel dat de prijs van vouwbare telefoons gaat dalen, naarmate fabrikanten hun initiële investeringen terugverdienen en manieren ontdekken om de telefoons goedkoper te produceren.

Zou jij een vouwbare telefoon aanschaffen? Wat mag zo'n telefoon volgens jou kosten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Samsung Galaxy Samsung Foldables

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties