Samsung gaat deze dingen aan hun vouwbare smartphones verbeteren

Samsung gaat deze dingen aan hun vouwbare smartphones verbeteren

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung heeft op een bijeenkomst hun toekomstplannen voor vouwbare smartphones gedeeld. Het bedrijf zegt dat ze hun foldables op een aantal punten nog moeten verbeteren alvorens ze 'echt' geschikt zijn voor het grote publiek. Over welke punten heeft Samsung het?

Vouwbare smartphones

In 2019 kwam Samsung met zijn eerste vouwbare smartphone op de markt, de Samsung Galaxy Z Fold. Het toestel bleek achteraf, gezien de vele problemen die het toestel had, meer een concepttelefoon te zijn. Maar de smartphone luidde wel hét begin van de vouwbare smartphones in. En nee de foldables zijn nog niet de big bang die alle andere smartphones laat uitsterven, maar de verkoopcijfers worden wel beetje bij beetje beter. Al lag het marktaandeel vorig jaar wereldwijd op nog geen één procent. Inmiddels staat het aantal foldables van Samsung wel al op acht, met de Z Flip 4 en Z Fold 4 als meest recente toestellen.

Gerelateerde artikelen

En nu is Samsung niet de enige fabrikant met vouwbare smartphones. Ook merken als OPPO, Motorola, Vivo en Huawei hebben al één of meerdere foldables op de markt gebracht. Al moeten we wel zeggen dat we op dit moment stiekem op iets meer hadden gehoopt. OPPO kwam vorig jaar bijvoorbeeld met de OPPO Find N, volgens ons misschien wel de fijnste foldable qua formaat en beeldverhouding. Het vervolg op dit toestel is er echter niet gekomen en de smartphone zelf heeft China nog altijd niet verlaten. Dit is jammer, aangezien de foldables van de hierboven genoemde merken op een aantal vlakken echt beter zijn dan die van Samsung. Concurrentie is daarin dus altijd goed en zal ervoor zorgen dat Samsung echt stappen zal moeten maken, iets wat het bedrijf nauwelijks heeft gedaan bij zijn nieuwe vouwbare smartphones. Maar daar komt volgens Samsung binnenkort wel verandering in. Op de punten die we hieronder opsommen moeten de Galaxy Z-toestellen zich volgens Samsung namelijk gaan verbeteren.

1. Vouw en kreukels in het scherm moeten weg

Samsung geeft aan dat de kreukels en de vouw in het scherm verminderd moeten worden, en eigenlijk zo goed als moeten verdwijnen. Dat dit kan bewijst onder andere Huawei met zijn P50 Pocket. Bij dit toestel is, door een andere manier van vouwen, haast geen vouw te zien en/of te voelen. Ditzelfde geldt voor de OPPO Find N, ook zij vouwen hun schermen anders dan Samsung. Om dit te visualiseren kun je een papiertje vouwen. Op de Samsung-manier moet je dan een scherpe en strakke vouw vormen. Op de OPPO-manier vouw je minder stak en laat je meer ruimte over aan het uiteinde van de vouw. Hierdoor is de vouwrand veel minder goed zichtbaar.

Samsung gaat deze dingen aan hun vouwbare smartphones verbeteren

2. Dunner en lichter

Als ander punt noemt Samsung het gewicht en de dikte van de huidige foldables, deze moeten volgens het bedrijf allebei minder worden. Hier was Samsung overigens al mee bezig, zo zit er in de Fold 4 een nieuw scharnier die beschikt over een nieuw mechanisme welke werkt via één scharnier. De voorgangers van de Fold 4 hadden twee scharnieren. Door één scharnier wordt de smartphone lichter en ook een stuk duurzamer omdat één scharnier makkelijker te repareren is dan twee.

Samsung gaat deze dingen aan hun vouwbare smartphones verbeteren

3. Sleuf voor de S Pen

Als laatst meldt het bedrijf dat de toekomstige foldables van Samsung een sleuf voor de S Pen zouden moeten krijgen. We denken dat het dan voornamelijk over de Fold-toestellen zal gaan. De Galaxy Z Fold 4 is namelijk al te gebruiken met een S Pen, maar een gleuf voor deze pen ontbreekt nog. Veel van jullie gaven al aan dat dit gemist werd, Samsung geeft aan dat ze er nu aan gaan werken.

Wat ontbreekt er?

Ontbreekt er volgens jou nog iets aan de verbeterpunten die Samsung zelf noemt? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen
Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen
Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is Samsungs krachtigste smartphone tot nu toe. Bovendien is het het eerste apparaat dat wordt geleverd met Android 12L, een speciale versie van Android die door Google is gemaakt voor grote schermen, zoals opvouwbare apparaten.

Vanaf 1799 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk