'Samsung gaat accu's van LG gebruiken'

'Samsung gaat accu's van LG gebruiken'

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Gesprekken met LG Chem

De gesprekken die plaatsvinden met LG Chem zouden gaan over een contract voor accu's van toekomstige smartphones. Na het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 wil de fabrikant de kansen spreiden. Door een contract te sluiten met een andere partij zoals LG is er meer spreiding. Hierdoor kan er sneller geschakeld worden als er calamiteiten zijn.

Op dit moment maakt Samsung gebruik van eigen accu's, gemaakt door Samsung SDI. Deze waren verwerkt in de eerste batch Galaxy Note 7's, maar zorgde voor ontploffende smartphones. Daarna zijn ze verder gegaan met het Chinese bedrijf ATL die voor de tweede generatie Note 7 accu's heeft verzorgd. Hier waren ook meerdere meldingen van ontploffingen.

Achteraf gezien had het niet direct met de accu's te maken, maar meer met de ambitieuze technologieën gebruikt in de Note 7.

Zodra de gesprekken afgerond zijn, is er een grote kans dat Samsung een contract sluit met zowel LG als ATL, zo meldt de Koreaanse The Investor. Dit is echter niet gebruikelijk, want zowel Samsung als LG komen uit Zuid-Korea. Deze elektronica-grootmachten zijn grote concurrenten van elkaar, dus het is interessant dat er nu gesprekken gaande zijn. Samsung heeft op dit moment wel haast om een deal rond te krijgen, om spreiding van het risico te bewerkstelligen.

Wanneer de nieuwe accu's gebruikt zullen worden is niet helemaal duidelijk. De kans is groot dat dit geldt voor de Galaxy Note 8, omdat de lancering van de Galaxy S8 al te dichtbij is. Naar verwachting wordt deze in Q1 van 2017 gelanceerd.

Via: The Investor

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk