"Samsung Exynos 2100 is bijna zeker sneller dan Snapdragon 875"

"Samsung Exynos 2100 is bijna zeker sneller dan Snapdragon 875"

De Exynos 2100 gaat binnenkort sneller presteren dan de Snapdragon 875, dat beweert althans de bekende geruchtenverspreider Ice Universe. Zijn dit keer de rollen omgekeerd als het om high-end processors gaat?

Samsung Exynos 2100

Hoewel Android-fabrikanten zoals Samsung en Huawei zelf hun eigen processors op de markt brengen, is het Qualcomm die telkens de krachtigste processor voor telefoons op de markt brengt. Samsung heeft al jarenlang de gewoonte om in de Verenigde Staten zijn Galaxy S-toptoestellen met de laatste Snapdragon-chipset uit te rusten, terwijl het bedrijf in Europa kiest voor zijn eigen high-end Exynos-processor. Dat leidt vaak tot ongenoegen van Samsung-gebruikers, want sommigen storen zich aan het verschil in prestaties tussen de twee chipsets.

Toch zou 2021 weleens het jaar kunnen zijn waarin de Exynos 2100-chipset voor de Samsung Galaxy S21 de bovenhand neemt ten opzichte van de variant met Snapdragon 875-concurrent. Dat stelt althans de bekende en ook betrouwbare geruchtenverspreider Ice Universe op Twitter. "Het is bijna een zekerheid dat de Exynos 2100-cpu krachtiger is dan de Snapdragon 875, en Europese consumenten konden eindelijk lachen", aldus Ice Universe in zijn tweet.

AMD-gpu?

We leren helaas niet meer details over de high-end chipset van Samsung en wat hem juist sneller zal maken dan de Snapdragon 875. Mogelijk zal de gpu dit keer een rol spelen, want Samsung zou de ARM Mali-gpu's dit keer omruilen voor een exemplaar van concurrent AMD. Naar verwachting zal zowel de Exynos als de Snapdragon werken met een moderner 5 nm bakproces wat de chipsets energie-efficiënter moet maken in vergelijking met de huidige generatie aan high-end processors.

Vorige week bracht Samsung al zijn eerste chipset met die 5 nm architectuur op de markt, de Exynos 1080. Volgens Samsung gaat het om een processor voor het middensegment. Al was Huawei wel de eerste die zo'n 5 nm chipset liet zien met de Kirin 9000 van de Mate 40 Pro. Het is nog niet bekend wanneer Samsung zijn Exynos 2100 voorstelt.

Samsung Galaxy S21
4000 mAh
6,2 inch - 2400 x 1080 px
128/256 GB
Exynos 2100

Meer info

Lees meer over:
Samsung Chipsets

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties