Installeer de Samsung Experience 10-launcher op elke Samsung met Android Oreo

Installeer de Samsung Experience 10-launcher op elke Samsung met Android Oreo

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Experience 10

Net als alle andere fabrikanten wordt er ook bij Samsung volop gewerkt aan een nieuwe versie van de launcher die de features van Android Pie implementeert, maar waar toch een persoonlijke touch in zit. Onlangs zijn er screenshots en later ook een video verschenen waar de launcher in al zijn glorie te zien is. In de video waren ook alvast de features te zien die Samsung in zijn schil wil toepassen.

XDA Developers dat eerder al het nieuws over Samsung Experience 10 bracht, is er nu in geslaagd om de launcher werkende te krijgen op alle Samsung-telefoons die draaien op Android 8.0 Oreo of een recentere versie, en dat zijn er een heleboel. Het gaat voor alle duidelijkheid nog niet om een stabiele APK van de launcher, maar om een versie die afkomstig is van de gelekte Samsung Experience 10 launcher die draaide op een Samsung Galaxy S9. Toch is het is alvast leuk om eens een kijkje te nemen naar de nieuwigheden die Samsung - hopelijk spoedig - via een update naar zijn toestellen brengt.

Samsung Experience 10

Een reeks screenshots van Samsung Experience 10

Nieuwigheden

Opvallend aan de nieuwe launcher zijn de grotere icoontjes die in de app drawer en in mappen te zien zijn. Er is ook een nieuwe animatie voor Bixby Home en deze feature start ook sneller via Experience 10. Een andere grote wijziging is het instellingenmenu met de donkere achtergrond en de witte kaarten met afgeronde hoeken die de meldingen van je telefoon weergeven.

Verder heeft Samsung het recente apps-scherm van Pie overgenomen, waarmee je dus horizontaal door je apps heen kan bladeren. Het nieuwe design van Samsung doet erg denken aan de recente apps in Good Lock 2018. Er zijn nog veel andere veranderingen om te ontdekken. Bekijk ze in onderstaande video of download de apk hieronder.

Beschikbaarheid

Als je Android Pie à la Samsung wil uitproberen, dan kan je de apk hier installeren. De launcher werkt alleen op Samsung-toestellen die op Android 8.0 Oreo of een recentere versie draaien. Ongetwijfeld zullen er hier en daar problemen optreden. Het is ook nog een onafgewerkt product, dus de kans is groot dat de Koreaanse fabrikant nog meer features zal toevoegen aan de launcher.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk