Samsung introduceert zakelijke telefoons met 4 jaar update-ondersteuning

Samsung introduceert zakelijke telefoons met 4 jaar update-ondersteuning

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Enterprise Editions

Vaak worden in bedrijven dezelfde smartphones onder werknemers verdeeld als degen die je als consument kan kopen. Samsung is ervan overtuigd dat het beter kan in de zakelijke markt, en het bedrijf heeft daarom 4 van zijn telefoons in een speciale Enterprise Edition gelanceerd. Het gaat om de Samsung Galaxy S9, Galaxy S8 en Galaxy A8. In wezen gaat het om dezelfde hardware, maar Samsung heeft softwarematige veranderingen voorzien die gericht zijn op de noden van bedrijven.

Enterprise Editions hebben als voordeel dat ze 4 jaar lang kunnen rekenen op zowel maandelijkse beveiligingsupdates. De Galaxy S8 en S9-vlaggenschepen kunnen tot en met maart 2021 gratis maandelijkse beveiligings- en firmware-updates krijgen. Vanaf dan geldt kwartaalupdates tot en met maart 2022. Voor de A8 geldt hetzelfde schema maar dan telkens tot en met de maand januari van dat jaar.

Samsung Enterprise Editions

Beveiliging op afstand

Naast een genereus updatebeleid biedt Samsung ook speciale features aan die ontworpen zijn voor bedrijven. Het Enterprise Firmware-Over-The-Air-systeem (E-FOTA) zorgt ervoor dat de IT-dienst zelf gelijktijdig updates kan inplannen op bedrijfstelefoons en dat ze de de nieuwe patch zelf kunnen testen alvorens die wordt uitgerold. Die functionaliteit moet de stabiliteit verhogen.

Daarnaast is er Samsung Knox Configure, waarmee een IT-dienst zelf de software op maat kan instellen. denk hierbij aan gemeenschappelijke beveiligingsinstellingen of zelfs een achtergrond met het logo van het bedrijf. Knox Configure is een webportaal waarmee je vanop afstand de beveiliging van toestellen kan monitoren.

Beschikbaarheid

Samsung hoopt met de Enterprise Editions zowel kleinere als grote bedrijven aan te spreken. De dienst wordt in Nederland gelanceerd, maar het is niet meteen duidelijk wat de extra service van de Enterprise-toestellen precies zal kosten.

Samsung Enterprise Editions

Bedankt voor de tip, Lorelei!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk