Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

One UI 5 vertegenwoordigt volgens Samsung de meest gepersonaliseerde gebruikersinterface tot nu toe. Het bedrijf heeft de softwareschil zo ontworpen zodat je meer opties hebt om je Galaxy-telefoons te personaliseren. En dit begint met communicatie, aldus Samsung. Dit zijn de nieuwe functies in One UI 5.

Makkelijker communiceren

Bixby Text Call is één van die nieuwe functies op het gebied van communicatie. Met Bixby Text Call kun je telefoontjes beantwoorden door simpelweg een bericht te typen. Bixby converteert vervolgens de tekst naar audio en deelt deze namens jou rechtstreeks met de de persoon die jou belt. De beller krijgt vervolgens dezelfde mogelijkheid en Bixby zet zijn stem om naar tekst, dat jij vervolgens kan lezen.

Dit is met name handig in een drukke trein of bij een luidruchtig concert. Met deze functie kun je in elke omgeving je oproepen beantwoorden zonder storend te zijn of iets te missen. Bixby Text Call werkt alleen nog in het Koreaans maar zal begin 2023 ook in het Engels werken.

Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

Makkelijker personaliseren

Samsung heeft de routines uitgebreid met aangepaste instellingen voor verschillende delen van je leven, van slapen en ontspannen tot sporten en autorijden. Als u bijvoorbeeld aan het sporten bent, kun je meldingen automatisch dempen. Als het bedtijd is, kan het uitschakelen van geluiden en het inschakelen van de donkere modus ook helpen te ontspannen.

Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

Ook qua uiterlijk heeft One UI 5 een opfrisbeurt gekregen, van eenvoudigere app-pictogrammen tot meer kleurthema's en kleuropties voor startschermen, pictogrammen en snelle instellingen. Daarnaast zijn de meldingen in One UI 5 in één oogopslag te lezen en kun je makkelijk een oproep beantwoorden of weigeren via het opnieuw ontworpen pop-up oproepscherm.

Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

Tenslotte brengt One UI 5 de populaire Video Wallpaper van de Lockstar of Good Lock-app naar het vergrendelscherm. Met slechts een paar tikken kun je een video bijsnijden om je laatste video op je vergrendelscherm te bekijken. Je kunt het vergrendelscherm nog persoonlijker maken door de achtergrond, klokstijl en pop-ups voor meldingen allemaal vanaf één scherm aan te passen. Dat scheelt weer een aantal tikken.

Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

Slimme widgets en tekst kopiëren en plakken

Widgets krijgen in One UI 5 de mogelijkheid om je startscherm netjes en opgeruimd te houden met nieuwe Slimme widgets. Hiermee kun je meerdere widgets vanuit één widget bedienen. Dat scheelt weer ruimte op je startscherm.

Gerelateerde artikelen

One UI 5 komt ook met nieuwe slimme suggesties voor widgets. Op basis van je gebruik stellen deze slimme suggesties automatisch apps en acties voor die je zou kunnen gebruiken. Samsung heeft tevens de Slimme tekstextractie verbeterd.

Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

Verbonden apparaten

Alle smarthome-apparaten die je hebt gekoppeld met je smartphone zijn in One UI 5 ook te bedienen in het nieuwe menu Verbonden apparaten, waar je toegang hebt tot alle functies die werken met andere apparaten zoals Quick Share, Smart View en Samsung DeX. Daarnaast kan je via het menu Auto Switch Buds, makkelijk je Buds automatisch tussen het ene apparaat en het andere kunt wisselen.

Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

Privacy en beveiliging

Samsung heeft in One UI 5 privacy en beveiliging samengebracht in één dashboard, waardoor het makkelijker moet worden om de status van je telefoon snel en gemakkelijk te begrijpen. Je krijgt in één oogopslag een snel overzicht van de beveiliging, maar ook suggesties en waarschuwingen.

One UI 5 geeft je nu ook een waarschuwing als e op het punt staat een foto te delen die mogelijk gevoelige informatie bevat, zoals een afbeelding van je creditcard of betaalpas of paspoort.

Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

Krijgt jouw Samsung Android 13? 

Samsung heeft tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie bekend gemaakt dat het testen van One UI 5 bijna klaar is. Het bedrijf liet ook weten dat One UI 5 de bètafase nog deze maand zal verlaten, om als stabiele update uitgerold te worden. Dat betekent dat de eerste Samsung-telefoons deze maand al een update naar Android 13 krijgen. Zoals gewoonlijk krijgen de nieuwste high-end toestellen de primeur: de Samsung Galaxy S22, de Samsung Galaxy S22 Plus en de Samsung Galaxy S22 Ultra.

Gerelateerde artikelen

Daarna zullen de andere Galaxy-telefoons aan de beurt komen. Wanneer dat is, weten we niet. Samsung zal op korte termijn een updateschema met de verspreiding van Android 13 delen, en dan krijgen we meer inzicht in de updateplanning. Dat schema is er nog niet maar op basis van het verleden kunnen we al een goede inschatting maken. Dit zijn onze verwachtingen ten aanzien van Android 13 voor Galaxy-telefoons en -tablets.

Samsung kondigt nieuwe functies in One UI 5 aan

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk