Samsung onthult reeks compacte camerasensors met 108 MP en 64 MP

Samsung onthult reeks compacte camerasensors met 108 MP en 64 MP

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung camerasensors

Het wordt voor fabrikanten van smartphones steeds meer een kunst om hun telefoons te ontwerpen met een compacte vormgeving die ook nog eens een zo groot mogelijke accu hebben. Voor vouwbare telefoons waarbij de behuizing in twee delen is verdeeld, is de uitdaging nog groter. Motorola vertelde ons bijvoorbeeld hoe het bedrijf omwille van de beperkte ruimte heeft gekozen voor slechts één grote camerasensor op de achterkant van de nieuwe Razr 5G.

Samsungs nieuwe camerasensor moet een einde maken aan dergelijke problemen, dat meldt het bedrijf via een persbericht. Het bedrijf kondigt een viertal nieuwe camera’s aan die een kleinere pixelgrootte hebben van 0,7µm. De sensors behouden op die manier wel de resoluties van 108 MP, 64 MP, 48 MP en 32 MP, maar ze zijn 15 procent kleiner en de hoogte is met 10 procent afgenomen.

De 108 MP sensor heeft een grootte van 1/1.52 inch, phase-detection autofocus en 4K-opnamen aan maximaal 120 frames per seconde. Daarnaast is er nog een iets kleinere 64 MP sensor met een grootte van 1/1.97 inch en een 48 MP sensor die kan dienen als groothoekcamera of telecamera. Die laatste heeft een grootte van 1/2.55 inch. In onderstaande tabel vind je alle specificaties.

Beelden van de sensors

Optimaliseren voor invallend licht

Met zo’n kleinere grootte van de pixels moest de ingenieurs bij Samsung ervoor zorgen dat de sensors nog steeds voldoende licht kunnen opvangen. Daarom zorgt ISOCELL Plus-technologie ervoor dat het invallende licht in de pixel blijft met een soort van muurstructuur. Verder is er de Smart ISO-technologie die de iso-waarden optimaliseert voor het invallende licht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk