Samsung introduceert twee compacte high-end camerasensors

Samsung introduceert twee compacte high-end camerasensors

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Camerasensors

Samsung was voor lange tijd een van de enige fabrikanten die bleef vasthouden aan de enkele camera aan de achterkant. We zagen het in de nieuwe Galaxy S9-reeks, alleen bij de Galaxy Note 9 die dezelfde camera kreeg als de S9+ koos Samsung voor een dubbel exemplaar. Met de nieuwe A-telefoons die we dit najaar te zien kregen, merken we voor het eerst een ommezwaai. Niet alleen kregen we midrange-toestellen te zien die niet langer een zwakkere versie zijn van de flagships, we kregen ook voor het eerst meer lenzen te zien aan de achterkant. Vier om precies te zijn, wat de Galaxy A9 betreft.

Samsung lijkt nu echt de voordelen van meerdere lenzen in te zien, dat blijkt ook uit een nieuwe aankondiging van camerasensoren. Samsung heeft twee kleine, maar high-end sensors voorgesteld, de ISOCELL Bright GM1 en de ISOCELL Bright GD1. Ik noem ze vanaf nu GM1 en GD1. De eerste is goed voor 48 megapixel en de tweede voor 32 megapixel. Wat vooral interessant is, is het compacte 0,8 micrometer formaat van de beeldsensors.

Samsung Galaxy A9

De Galaxy A7 en de A9 hebben respectievelijk 3 en 4 cameralenzen aan de achterkant

Compact maar high-end

Het persbericht van Samsung spreekt ook duidelijk over het gebruik van meerdere lenzen en de uitdaging om kleinere sensors te plaatsen in smartphones. "Camera's worden een onderscheidende factor voor mobiele apparaten en smartphone-makers worden uitgedaagd om meerdere camera's in het dunne design van hun vlaggenschepen te plaatsen", zo luidt het persbericht. "Dankzij een kleinere pixelgrootte zorgen deze sensors voor meer flexibiliteit in design, en zo kunnen fabrikanten kleinere modules en meer pixels in huidige designs plaatsen."

De GM1 en de GD1 zijn goed voor een pixelgrootte van 1.6µm en ze komen met elektronische beeldstabilisatie. Verder komen ze met automatische HDR-functionaliteit. Volgens Samsung gaan ze in massaproductie in het laatste kwartaal van dit jaar.

Wat vindt jij van de meerdere cameralenzen die we in de Galaxy A7 en de A9 zagen? Kijk jij al uit naar de camera in de Galaxy S10?

Nokia 9 Render

Een afbeelding van de nog niet aangekondigde Nokia 9 die 5 lenzen aan de achterkant zou krijgen

Via: Persbericht Samsung

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk