Samsung laat op de valreep zijn opvouwbare telefoon even zien

Samsung laat op de valreep zijn opvouwbare telefoon even zien

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Een kijkje in de toekomst

Eerder deze week gaf de topman van Samsung, Koh Dong-jin aan dat we de Samsung Galaxy S9 eind februari kunnen verwachten. Hij gaf toen ook aan dat de vouwbare telefoon tegen het einde van dit jaar in productie genomen zou gaan worden. Nu blijkt dat het bedrijf toch nog iets meer aandacht aan het toestel wil geven.

Samsung heeft de CES in stijl afgesloten. Er is voor een select aantal mensen een evenement georganiseerd waar de Koreaanse gigant zijn vouwbare telefoon heeft getoond. Het gaat om een aantal prototypes, maar het lijkt erop dat men klaar is het toestel op termijn te gaan produceren. Het interessante is dat er twee toestellen werden getoond. Eén waarbij het scherm naar binnen vouwt en één waarbij het scherm naar buiten vouwt.

Patent

Gisteren kwam er al nieuws naar buiten over een patent dat in ieder geval de naar binnen vouwende telefoon beschrijft. We hebben nu een beter idee over de techniek die wordt toegepast in de telefoon. Deze telefoon krijgt een 7.3 inch OLED-scherm. Wanneer de telefoon wordt dichtgevouwen heeft het scherm ruimte nodig om te kunnen blijven passen in de behuizing. Aan de onderzijde van het scherm is hiervoor ruimte bespaard en en is een beweegbare plaat ingebouwd in de behuizing om het schuiven mogelijk te maken. Uit de tekening die met het patent meekwam wordt dit mechanisme beter duidelijk.

Verwachtingen

Het is de verwachting dat deze telefoon een eigen lijn krijgt binnen de Galaxy-serie van Samsung. Er gaan geruchten dat dit toestel de Galaxy X zal gaan worden. Er wordt verder ook nog gesproken over een tablets met een vouwfunctie. De verwachting is dat in het laatste kwartaal van 2018 wordt gestart met de productie van de vouwbare toestellen.

Bron: AndroidCommunity, LetsGoDigital

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk