Samsung bevestigt: "Galaxy Note-serie blijft voortbestaan"

Samsung bevestigt: "Galaxy Note-serie blijft voortbestaan"

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er hangt al een tijdje een gerucht in de lucht over het einde van Samsungs Galaxy Note-serie. Er is nu bevestiging vanuit Samsung zelf dat niet het geval is. Of we dit jaar nog een nieuwe Note kunnen verwachten, is onbekend

Samsung Galaxy Note-serie

Samsung lanceerde, geheel onverwachts, in 2011 een phablet met de naam Galaxy Note. Dat was een grote telefoon met een stylus en bestemd voor de mensen die een smartphone te klein vonden en een tablet te groot. Sinds die tijd lanceert Samsung elk jaar twee high-end telefoons. Aan het begin van het jaar verschijnen de Galaxy S-telefoons en in augustus de Note-telefoons. Later werden beide series uitgebreid met meerdere telefoons en de Note-serie kreeg in 2020 voor het eerst ook een Lite-versie.

Gerelateerde artikelen

Toch leek in datzelfde jaar het einde van deze kenmerkende Galaxy-serie in zicht te zijn. Samsung zou zijn Z Fold-reeks boven de Note-toestellen verkiezen. Toch dook er later weer een bericht op die het eerste gerucht tegensprak. Een Samsung-medewerker gaf aan dat er gewoon een Note-reeks voor 2021 op de planning stond. Even later laaiden de geruchten omtrent het verdwijnen van de Note weer op. Samsung lanceerde namelijk de Galaxy S21 Ultra die ook met de S Pen werkt.

Samsung bevestigt: "Galaxy Note-serie blijft voortbestaan"

De Note-serie blijft bestaan

Gelukkig komt er nu een einde aan de geruchten. DJ Koh, hoofd van Samsung's mobiele divisie, geeft namelijk tijdens een aandeelhoudersvergadering meer details over het voortbestaan van de Galaxy Note: “Galaxy Note is voor ons een belangrijke productcategorie die de afgelopen 10 jaar continu geliefd is geweest bij consumenten over de hele wereld. De gebruikerservaring van de S Pen is een gebied waar de mobiele tak van Samsung harder aan heeft gewerkt dan wie dan ook. De timing van hun lancering kan verschillen, maar we zullen ervoor zorgen dat we de Galaxy Note-fans niet teleurstellen.”

Gerelateerde artikelen

Samsung geeft dus aan dat de Galaxy Note-serie blijft voortbestaan. Wat wel opvalt, is de lancering van de opvolger van de Galaxy Note 20. Koh geeft aan dat we deze Galaxy Note 21 vermoedelijk pas in 2022 zullen gaan zien. Mogelijk heeft het wereldwijde tekort aan chipsets hiermee te maken.

Voor nu kunnen de Note-fans uitwijken naar de Galaxy Note 20 of Note 20 Ultra. Deze telefoons worden geleverd inclusief een stylus. Daarnaast is de Galaxy S21 Ultra een goed alternatief. Voor deze telefoon moet je wel de S Pen nog apart aanschaffen.

Samsung bevestigt: "Galaxy Note-serie blijft voortbestaan"

De Samsung Galaxy S21 Ultra werkt met een S Pen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk