Het is officieel: Samsung Galaxy Unpacked is op 1 februari

Het is officieel: Samsung Galaxy Unpacked is op 1 februari

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We zagen het al een tijdje aankomen, maar het is definitief: Samsung kondigt binnenkort zijn nieuwe vlaggenschip Samsung Galaxy S23 aan. Wanneer? Op 1 februari. In een nieuwe Samsung Galaxy Unpacked komen er volgens Samsung ‘epische momenten’ aan.

Update 11/01/2023: Samsung heeft de datum waarop Galaxy Unpacked wordt gehouden officieel bekend gemaakt. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Wanneer is Galaxy Unpacked?

De afbeelding verscheen op de Colombiaanse website van het Koreaanse merk, al lijkt het erop dat dat wel iets te vroeg was. Het is in ieder geval fijn om te zien dat Samsung de lancering van zijn nieuwe toestel wat meer naar voren haalt, want we hadden verwacht dat het iets later in februari zou zijn. Aan de andere kant was de lancering van voorganger Galaxy S22 ook vroeg in februari.

Hoe dan ook: 1 februari is een spannende dag voor Samsung-liefhebbers. Wat Samsung precies aankondigt en hoe laat, dat is nog onbekend. Zo geeft het merk nog niets weg over wat de telefoon behelst, op één detail na. De afbeelding toont namelijk drie camera’s onder elkaar en er is verder wat flora te zien aan de randen van de afbeelding.

Daarnaast heeft Samsung op zijn website bekend gemaakt wanneer precies het evenement start. De livestream start om 19.00 uur op 1 februari en het evenement vindt plaats in San Francisco om 10.00 uur 's ochtends lokale tijd. Na de aankondiging zullen de nieuwe telefoons hoogstwaarschijnlijk direct te bestellen zijn. Een aantal weken later zullen de Galaxy S23-smartphones in de winkels liggen.

Het is officieel: Samsung Galaxy Unpacked is op 1 februari

Botanic Green

Dat is waarschijnlijk niet toevallig: de telefoon zou verschijnen in de kleuren Cotton Flower (katoenbloem), Misty Lilac (mistig lila), Botanic Green (botanisch groen) en Phantom Black (geestzwart). Toch jammer dat Samsung niet voor Black Adder heeft gekozen, dat is tenminste nog een plantensoort. Of Mud Black (Modderzwart). Oké, Phantom klinkt net even wat luxer.

Groene vingers dus bij Samsung voor Galaxy S23. De geruchten geven aan dat er op alle drie de toestellen (S23, S23 Plus en S23 Ultra) drie camera’s aanwezig zijn. De Ultra zou daarbij een camera van 200 megapixel hebben en betere nachtfoto’s kunnen maken. Eén van de spannendste geruchten is dat Samsung geen Exynos-chip zou gebruiken. Meestal zijn we in Europa overgeleverd aan de Exynos-versie, maar het lijkt erop dat ook ons werelddeel meedoet met de Snapdragon 8 Gen 2: als de geruchten tenminste kloppen.

1 februari dus: nog 25 nachtjes slapen.

Wat hoop jij dat Samsung toevoegt of verbetert in zijn nieuwe vlaggenschip? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus

De Samsung Galaxy S22 Plus is bestemd voor social junkies die creatief zijn en met zelfexpressie willen laten zien wie ze zijn. De S22 Plus heeft dan ook een groot 6,6 inch scherm met een variabele verversingssnelheid van 120 Hz, de snelle Exynos 2200 en uitstekende camera's.

Vanaf 1049 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk